hero image
DPPI

Hamilton több mint drámai befutója a 2020-as Brit Nagydíjról (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/07/06 15:09
Fogalmazzunk úgy, hogy Lewis Hamiltonnak szerencséje volt, és nem is kevés, mint a pályafutása során oly sokszor.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Lewis Hamilton nem panaszkodhat a karrierjére, hiszen a kezdetek óta olyan autókban ülhet, amikkel világbajnoki címet nyerhet. Nem sok olyan szezon volt eddig a karrierjében, amikor ne harcolhatott volna a legnagyobb trófeáért.

Már 2007-ben felérhetett volna a csúcsra, majd egy évvel később még drámaibb körülmények között nyert. Jelenleg hét világbajnoki cím szerepel a neve mellett, viszont egyre kevesebb az esély arra, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordját.

Ugyan beállítani beállította, lassan több reális esélye lehet Max Verstappennek arra, hogy ő legyen az új egyedüli rekordere az F1-nek. Sorozatban ez már a harmadik címe lehet a hollandnak, és még mindig fiatal.

Hamilton viszont már nem tartozik a fiatal versenyzők közé, de Fernando Alonso példája talán arra sarkallhatja, hogy sokkal tovább maradjon a rajtrácson, és valahogyan behúzzon még egy címet a Forma-1-ben.

Számára is nagyon különleges a Brit Nagydíj, és nemcsak amiatt, mert hazai közönség előtt versenyez. 2020-ban például az utolsó körben kapott defektet, mégis meg tudta nyerni a futamot a nagy előnyének köszönhetően Verstappen és Charles Leclerc előtt.