hero image

Hamilton: totyogó kacsa voltam a Russell elleni csatában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/09 08:35
A Mercedes versenyzői a Miami Nagydíj utolsó köreiben az ötödik pozícióért harcoltak, a párbajból pedig végül George Russell jött ki jobban, köszönhetően többek között a frissebb abroncsainak.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Sokáig úgy nézett ki, hogy Lewis Hamilton lesz a jobb pozícióban záró Mercedes a Miami Nagydíjon, hiszen Russell csupán a 12. helyről vághatott neki a futamnak, ám okos gumistratégiájának köszönhetően végül az ötödik helyen intették le a fiatalabb britet.

Persze, az is kellett ehhez, hogy a biztonsági autós szakasz során ki tudjon állni a bokszba egy friss szett gumiért, miközben Hamilton a verseny korábbi szakaszában váltott a közepesekről keményekre.

„George nyilvánvalóan nagyszerű munkát végzett az első etapban, ő rajtolt jobb gumikról. A kemény keverék működött a legjobban, így utólag belegondolva ezen is kezdhettünk volna“ - nyilatkozta a futam után Hamilton.

„Az ötödik és hatodik hely jó pontokat jelentenek a csapat számára, George pedig tisztességesen versenyzett a végén, de mivel friss gumik voltak az autóján, túl könnyű célpont voltam a számára.“

A hétszeres bajnok a verseny közben a csapatrádión megkérdőjelezte a Mercedes döntését, miszerint a biztonsági autós szakasz során őt nem hívták ki kerékcserére, de a futam után elmondta, az autóban ülve nem tudhatta, valóban előnye származott-e volna ebből.

„Amikor kint vagy a pályán, nincs minden információ a birtokodban. Nem tudod ki hol van, nem látod a teljes képet, amit a csapat a képernyőn. Amikor rád hárul a döntés felelőssége, olyan érzés, mintha szerencsejátékot játszanál és ezt nem szeretem. Ezért hagytam rájuk a döntést, de így, vagy úgy, pechesek voltunk“ - tette hozzá Hamilton.