A korábbi F1-es pilóta Pedro de la Rosa azt gondolja, hogy idén már más Lewis Hamilton és Max Verstappen hozzáállása a 2021-es évvel összehasonlítva, és ez látszik a Verstappen-Leclerc csatákon is.

A 2021-es évben hatalmas harcban lett világbajnok Max Verstappen, a bajnoki cím felé vezető úton pedig sokszor vívott csatát Lewis Hamiltonnal a pályán, és bár mindkettejükkel megesett, hogy átlépték a vonalat, összességében inkább Verstappent érte az a kritika, hogy túl agresszív.

Az F1 Nation podcastben a korábbi F1-es Pedro de la Rosa azt mondta, szerinte idén már másképpen vezet Verstappen, és ha Hamiltonnal újra csatázni fognak, akkor megfordulnak majd a tavalyi szerepek.

„Egyértelmű, hogy Max máshogy vezet, mint tavaly, most már úgy versenyez, ahogy egy igazi bajnok. Meg kell védenie a címet és gondolnia kell minden pontra. Egy bizonyos ponton Lewis és a Mercedes vissza fog térni, Max pedig máshogy fog versenyezni ellene.”

„Lewis úgy fog vezetni, mint Max tavaly. Nagyon agresszív lesz Maxszal szemben, míg Verstappennek a világbajnoki címre is gondolnia kell. Ez már egy másik Max lesz. Nem gondolom, hogy Max azért harcolna másképp Leclerc ellen, mert korábban együtt gokartoztak.”

A spanyol Leclerc és Verstappen 2022-es csatáit vetette össze a 2019-es Osztrák Nagydíjon történt csatával, amikor a Red Bull hollandja egy nagyon agresszív manőverrel nyerte meg a versenyt, ami a monacói pilóta első F1-es sikere lehetett volna.

„Emlékeztek, amikor Ausztriában küzdöttek egymás ellen? Ugyanezekről a pilótákról volt szó, és akkor Verstappen hihetetlenül agresszív volt Leclerc ellen, mert nem volt mit vesztenie és győzni akart” – mondta De la Rosa, arra célozva, hogy regnáló bajnokként már van mit vesztenie a 24 éves versenyzőnek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL