hero image

Hamilton Valentino Rossinak magyarázta el, miért igazolt a Mercedeshez

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/01 08:20
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a MotoGP-legenda Valentino Rossinak beszélt arról, hogy miért döntött úgy 2012-ben, hogy az akkor még nem az élmezőnyben versenyző Mercedeshez igazol a McLarentől.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Sky Sports F1 a Forma-1 és a MotoGP egy-egy legendáját, Lewis Hamiltont és Valentino Rossit hozta össze egy beszélgetésre, ahol Hamilton arról az időszakról mesélt, amikor úgy döntött, hogy a Mercedeshez igazol.

A brit felidézte, hogy megvizsgálta, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek a különböző opciói, a Mercedest illetően pedig felidézte, hogy körülbelül az ötödik helyen álltak akkor az erősorrendben.

Aztán viszont jött Ross Brawn és Niki Lauda, akik meggyőzték az akkor még „csak” egyszeres világbajnok pilótát az átigazolásról, amiről így mesélt a 37 éves versenyző:

„De aztán Ross Brawn meglátogatott, az édesanyám konyhájában teáztunk, és elmondta, milyen dolgokat tesznek azért, hogy fejlesszék a csapatot. Nekem pedig ez egy nagyon szürreális élmény volt, mert még emlékeztem arra, amikor Michael Schumacher Magny-Cours-ban négy kiállással tudott győzni, és arra, hogy mennyi világbajnoki címet nyertek.”

„És ez az ember akart meggyőzni arról édesanyám konyhájában, hogy igazoljak hozzájuk. Aztán ott volt még Niki Lauda, aki felhívott, hogy igazoljak hozzájuk, én pedig azt válaszoltam, hogy nem is tudtok futamokat nyerni, hogy lesz ez másképp? Ő pedig azt mondta, találkozzak Ross-szal, aki majd elmondja neked. Szóval ők ketten győztek meg” – mesélte Hamilton.