hero image

Hamilton: Verstappen nem tudja, miről beszélek, Sainz igen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/20 08:36
Lewis Hamilton tart attól, hogy a pattogás a hazai futamát is megnehezíti majd, ugyanakkor szeretne minél jobb eredményt elérni. A Mercedes pilótája szerint nem minden pilóta érti a mezőnyből, hogy miről beszél.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Aligha beszélhetünk másról ebben a szezonban, mint a pattogásról. Egyes csapatok egyértelműen jobban szenvednek tőle, mint mások, az FIA pedig bejelentette, hogy vizsgálódni fog. Úgy tűnik, a Mercedes szenved még mindig a legjobban az autó pattogásától, ami miatt Lewis Hamilton a bakui futam után hátfájdalmai miatt nehezen tudott kiszállni az autójából.

Hamilton számára borzalmasan indult a hétvége. A pénteki edzéseken a Mercedes kísérletezett az autóval, de a hétszeres világbajnok szerint lehetetlen volt vezetni. „Folyamatosan küzdöttem az autóval, és nagyon nehéz volt távol tartani a faltól. Ez csak egy kísérlet volt, hogy lássuk, működik-e ott az autó, de nem működött" - mondta a brit a montreali sajtótájékoztatón.

Hamilton Kanadában is szenvedett a pattogástól, amit a Mercedes egyszerűen nem tud megoldani. Az autó azonban sokkal kényelmesebbnek tűnt, mint Bakuban. „Igen, az általunk választott felfüggesztéssel sokkal jobb volt ezen a hétvégén."

A következő nagydíj a naptárban a brit Silverstone-ban lesz. Hamilton nagyon várja már a hazai futamot, de a pattogással kapcsolatban visszafogottan nyilatkozik. Szerinte a Mercedes ismét sokat fog szenvedni. „Nem tudom, milyen lesz például Copse-ban. Max [Verstappen] nem tudja, miről beszélek, de Carlos [Sainz] tudja, miről beszélek. Szóval érdekes lesz számunkra."