hero image
dppi

Hamilton visszaszólt a szerződéshosszabbítását firtatóknak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/03 10:59
Miután az elmúlt napokban több korábbi bajnok is azon tűnődött, vajon Lewis Hamilton otthagyhatja-e a Mercedest, ha a csapat idén sem teljesít jól, a brit versenyző most igyekezett minden kételyt eloszlatni.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A hétszeres bajnok kontraktusa az idei szezon végén jár le a Mercedesnél, 2022-ben pedig első nyeretlen F1-es évét teljesítette, miután a csapat nem tudott neki elég jó autót biztosítani. Ennek ellenére a felek a tavalyi év végefelé elmondták, hogy biztosan új szerződést kötnek majd egymással, a tél folyamán pedig leülnek majd beszélgetni róla.

A várt hosszabbítás viszont azóta sem érkezett meg, így Damon Hill és Jenson Button is arról beszélt, hogy Hamilton talán meg akarja várni, mire képes az idei Mercedes, mielőtt ismét elkötelezné magát feléjük.

Ő azonban most Bahreinben reagált ezekre a megjegyzésekre, és kijelentette, hogy továbbra is hű marad a Mercedeshez. „Igazából az emberek csak a tények ismerete nélkül kreálnak pletykákat. Ez sosem segít, és azt hinnéd, ezzel ők is tisztában vannak” – utalt Hamilton az említett honfitársaira.

„Már 13 éves korom óta vagyok a Mercedesszel. Tavaly ugyan nehéz évünk volt, de én még mindig itt vagyok. Hogy idén milyen évünk lesz, azt még nem tudom, de én akkor is itt leszek. Harcos vagyok, és a csapat is szeret harcolni. Szeretem a megoldások megkeresésére irányuló kihívást, miközben hiszem, hogy talán többet is ki tudok hozni az autóból, mint ami benne van.”

Ami pedig a szerződéshosszabbítást illeti, szerinte az sincs már messze. „Nyilván szeretném, ha erős autóval kezdenénk az évet, de a megtett út a fontos. Nincsen késlekedés a szerződés ügyében. Én mindig is nagyon nyugodt voltam. Nem érzem, hogy rögtön meg kell ezt oldanom. Szerencsés helyzetben vagyok, szóval majd meglesz, amikor eljön az ideje.”

„Remek a kapcsolatom Totóval és a Mercedesszel, teljes mértékben támogatjuk egymást, és izgatott vagyok a közös jövő miatt. Büszke vagyok a pályán és az azon kívül végzett munkánkra is, valamint arra, amit a jövőben közösen elérhetünk és megvalósíthatunk.”