hero image

Hamilton visszatér: Meghúzták a tigris farkát

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/03/11 08:22
Lewis Hamilton egész télen csendben maradt, miután vitatott körülmények között le kellett mondania nyolcadik világbajnoki címéről tavaly, Abu Dhabiban.

Az egykori Forma–1-es pilótából lett szakértő, Karun Chandhok úgy véli, hogy Max Verstappen „meghúzta a tigris farkát" azzal, hogy „ellopta“ tőle tavaly a világbajnoki címet. Chandhok, aki Hamilton ellen versenyzett junior pályafutásuk során, heves pályán belüli reakciót jósol a hétszeres világbajnoktól 2022-re, miután a tél után a rajongók attól tartottak, hogy a hétszeres világbajnok visszavonul.

Hamilton a 2021-es szezont kiváló formában fejezte be, de nem sokat tudott tenni azért, hogy megakadályozza, hogy a nyolcadik vb-cím kicsússzon a kezei közül. Az új szezon előtt a médiának nyilatkozva Hamilton ezt mondta: „Ha azt hiszik, amit tavaly év végén láttak, az volt a legjobbam, várjanak, amíg meglátják az idei évet."

A média reflektorfényétől távol töltött tél után Chandhok arra számít, hogy Hamilton bosszúra szomjazva tér vissza. „Abu Dhabi után két dolog történhetett: Hamilton vagy kiábrándul a sportból és visszavonul, vagy pedig csak meghúzták a tigris farkát. Gyanítom, hogy az utóbbi történt" - mondta Chandhok a Sky Sports F1-nek nyilatkozva.

Hamilton ugyan a téli szünetben betöltötte a 37. életévét, vagyis azt a kort, amikor Michael Schumacher bejelentette eredeti visszavonulását, de a 2022-es szezon közeledtével továbbra is a csúcson van.

Az idei szezonban a 24 éves George Russell lesz a csapattársa a Mercedesnél, akit sokan a csapat következő világbajnokának tartanak. Bár Paul di Resta - egy másik volt F1-es pilóta, akiből a Sky szakértője lett - arra számít, hogy Russell felveszi a harcot Hamiltonnal, figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni Hamilton képességeit.

„George abszolút szuper a kvalifikáción; kétség sem fér hozzá, hogy jó köröket fog futni, és meglepi Lewist. De szerintem az emberek alábecsülik Lewist, és azt, hogy mennyire könyörtelen a versenyen. Ő egy abszolút állat, ha arról van szó, hogy mit tud kihozni az autóból“ - mondta di Resta a Sky Sports F1-nek.