hero image

"Hamiltont elkényeztették a tökéletes autókkal, ezért szenved most"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/19 10:02
Az egykori Forma-1-es versenyző, Marc Surer szerint a hétszeres világbajnok azért küzd versenytársainál jobban a pattogással, mert az elmúlt években hozzászokott a problémamentes autókhoz.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A nagy szabályváltozásoknak köszönhetően a Forma-1 mezőnye idén tért vissza a ground effect technológián alapuló autók aerodinamikai kialakításhoz, ami nem várt nehézségek elé állította a pilótákat.

A zsinórban nyolc konstruktőri vb-címet bezsebelő Mercedesnek komoly problémát okoz a delfinezés, részben ennek is köszönhető, hogy jelentős tempóhátrányban vannak a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest.

Lewis Hamiltonnal 2013 óta nem fordult elő olyan, hogy olyan autót vezessen, ami nem a mezőny legjobbja, Marc Surer szerint pedig ez is szerepet játszik abban, hogy nehezen tud alkalmazkodni a W13-hoz.

A svájci ex-pilóta a Formek1.de-nek úgy fogalmazott, Hamilton az elmúlt években csak tökéletes konstrukciókat vezetett és el volt kényeztetve, ezzel szemben csapattársa, George Russell profitálhat abból, hogy gyengébb autót vezetett az elmúlt években.

„Russell hozzászokott ahhoz, hogy rossz autóval is gyorsan vezet, míg Lewis már elfelejtette, ez milyen érzés“ - mondta Surer, aki szerint ugyanakkor nem tükrözi a valós erőviszonyokat a világbajnoki tabella jelenlegi állása.

„Igazságosnak kell lennünk, nézzük meg, hogy alakultak az eddigi versenyek. Hamilton nagyon erősnek tűnt Szaúd-Arábiában, de ott, és Melbourne-ben is szerencsétlenül alakultak számára a biztonsági autós szakaszok.“

A svájci úgy véli, az idény végére fordulni fog a kocka csapaton belül és a hétszeres világbajnok csapattársa előtt fog végezni a világbajnoki pontversenyben - hacsak nem sújtja továbbra is balszerencse.