hero image

Hamiltont és Vettelt támadja a csapatfőnök: Akkor nem kell versenyeznetek!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/14 08:37
Andreas Seidl nagyon elégedett a Forma-1 új versenyigazgatóival. Bár a McLaren csapatfőnöke Michael Masival is elégedett volt, most a Niels Wittich és Eduardo Freitas duójának intézkedéseivel is egyetért, még akkor is, ha ez néhány versenyzőnek nem tetszik.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Miután a 2021-es Forma-1-es szezon Abu-Dzabiban ellentmondásosan zárult, Michael Masit az FIA felmentette a munkavégzés alól. Wittich és Freitas kinevezésével az FIA azt a célt szeretné elérni, hogy következetesség és egyetértés legyen a sportágban. A versenyigazgatók egyik legfontosabb feladata a szabályok egyértelműbbé tétele és betartatása idén.

Az egyik főtéma az, hogy az FIA ragaszkodik a piercingek és ékszerek betiltásához, valamint kötelezővé teszi a tűzálló alsónemű viselését a pilótafülkében. A pilóták részéről azonban nagy az ellenállás a két témával kapcsolatban. Andreas Seidl szerint azonban ez egy olyan téma, amelyről felesleges is beszélni, hiszen ezek a szabályok már évek óta léteznek és más kategóriákban egyáltalán nem vitatkoznak ilyenekről.

„Végső soron ez egy olyan szabály, amely már sok-sok éve érvényben van. Ha más kategóriákban dolgozol, akkor ez nem is vita tárgya. Pontosan ezt követeljük, és ez a helyes. Van ez a nyílt párbeszéd a megoldások megtalálása érdekében”- mondta a Motorsport-Total.com szerint.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel valóban felszólalt a szabályok és azok betartatása ellen. Seidl szerint azonban egyértelműnek kell lennie az üzenetnek az említett pilóták és a szurkolók számára: „Ha nem akarod levenni az ékszereidet vagy felvenni a tűzálló alsóneműdet, akkor nem versenyezhetsz. Ennyire egyszerű a dolog'' - zárja a német.