A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen szerint a Ferrari versenyzőjének, Carlos Sainznak nem kell aggódnia, hogy nem talál helyet a Forma-1-ben, sőt, akár lejjebb sem kell adnia, ami jövendőbeli csapata erejét illeti.

Valószínűleg Carlos Sainz most a Forma-1 egyik legkeresettebb pilótája, már azok közül, akiknek nincs megállapodása 2025-re. Az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelmét követően sokan érthetetlennek tartották, hogy a Ferrari lemond róla.

Mindezt azért, mert leigazolták Lewis Hamiltont, de a spanyol versenyző, úgy tűnik, egyelőre nem aggódik amiatt, hogy mi lesz vele jövőre, bár mint mondta, lassan ideje lesz felgyorsítani a tárgyalásokat. A Red Bull csapatfőnöke mindeközben jelezte, hogy Sainz teljesítményét is szemmel tartják.

Az Unibetnek írt elemzésében Häkkinen sem nagyon izgatja magát azt illetően, hogy a háromszoros futamgyőztes talál-e magának csapatot, sőt, szerinte jó helyen is kiköthet: „Mindeközben Carlos is ki fog kötni valahol és véleményem szerint megérdemel egy erős csapatot, aminek szüksége van az egyenletes teljesítmény, a sebesség és a tapasztalat kombinációjára.”

„A Mercedes hasznot tudna húzni az effajta tehetségből, miután vissza szeretnének térni az élboly elejére. Nem lőnénk mellé azzal sem, hogyha az Aston Martint jelölnénk ki neki célpontnak, de ne feledjük, hogy Carlos a Scuderia Toro Rossónál kezdte a pályafutását. A Red Bullnál kevés csapat tudja jobban, mire képes.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL