hero image

Hatalmas ára lehetett a Red Bull fejlesztéseinek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/12 08:39
A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint a Red Bull már elköltötte a 2022-es fejlesztéseikre szóló összeg 75 százalékát, míg a Ferrari alig fejlesztett eddig idén.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az utóbbi hétvégéken jelentős előrelépést láthattunk a Red Bullnál, ennek pedig meg is volt a nyoma az eredményeken: a Milton Keynes-i istálló a konstruktőri pontverseny 6 pontra közelítette meg a Ferrarit, míg Verstappen hátránya Leclerc-rel szemben 19 egységre csökkent.

Azonban a fejlesztéseknek köszönhető teljesítménynövekedésnek komoly ára lehetett: a Motorsport.com információi szerint a Red Bull már el is költötte a 2022-es fejlesztéseikre allokált összeg 75 százalékát.

A portál a Haas-csapatfőnök Günther Steiner szavaira hivatkozva arról ír, hogy a 140 millió dolláros, egységes költségvetési sapkából nagyságrendileg 10 millió dollárt, azaz durván 3,5 milliárd forintot tudnak a fejlesztésekre allokálni az istállók.

Motorsport azt is hozzáteszi, hogy a Mercedes ilyen szempontból még rosszabbul állhat, mint a Red Bull, és a Spanyol Nagydíjon bemutatásra kerülő fejlesztési csomagjuk lesz az idei utolsó jelentős frissítésük.

Ezzel szemben a Ferrari F1-75-öse szinte ugyanolyan, mint amit a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon láthattunk, így nagyobb lehet a Scuderia mozgástere fejlesztési szempontból az idény hátralevő részére.