hero image

„Hatalmas fejlesztési csomagot várunk a Mercedestől, kvázi egy B-autót”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/06 15:41
Az F1 Nation podcast házigazdája, Tom Clarkson szerint hasonlót fogunk látni a Mercedestől, mint 2019-ben, amikor egy szinte teljesen új autóval érkezett meg a német istálló a második teszthétre.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Múlt héten még Barcelonában tesztelt a Forma-1 mezőnye, jövő héten pedig Bahreinbe „nyergel” majd át a száguldó cirkusz, ahol további három nap áll a csapatok és a pilóták rendelkezésére, hogy minél jobban megismerjék autóikat.

Jelenleg az istállók a gyáraikban vetik össze a szélcsatornás adatokat a valós versenypályán gyűjtött adatokkal és információkkal, és hogy ezek mennyire korrelálnak egymással. Az F1 Nationben pedig a Mercedes következő lépéséről beszélgettek a résztvevők.

A podcast házigazdája, Tom Clarkson azt mondta, ő és a Ferrari is arra számított, hogy a Mercedes 2019-hez hasonlóan egy szinte teljesen új kocsival érkezik majd meg a második F1-es teszthétre:

„Arra számítunk, hogy a Mercedes egy hatalmas fejlesztési csomagot fog hozni Bahreinbe, könnyen észrevehető lesz a változás jövő héten a Barcelonában látott kocsijukhoz képest” – mondta Clarkson, majd így folytatta:

„A Ferrari szerint az új kocsijuk kvázi az előző B-verziója lesz. Ilyen szempontból meglehetősen egyértelmű a helyzet, és hasonló ahhoz, amit 2019-ben láttunk, amikor is a második teszthétre egy szinte teljesen új autóval érkeztek.”

„A Ferrari várakozásai szerint a Mercedes ugyanazt fogja csinálni, mint 2019-ben. Eközben a Ferrari nagyjából ugyanolyan autót fog hozni Bahreinbe” – tette hozzá Clarkson a bahreini tesztek kezdete előtt pár nappal.