hero image

„Hatalmas fejlesztési csomagot várunk a Mercedestől, kvázi egy B-autót”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/06 15:41
Az F1 Nation podcast házigazdája, Tom Clarkson szerint hasonlót fogunk látni a Mercedestől, mint 2019-ben, amikor egy szinte teljesen új autóval érkezett meg a német istálló a második teszthétre.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Múlt héten még Barcelonában tesztelt a Forma-1 mezőnye, jövő héten pedig Bahreinbe „nyergel” majd át a száguldó cirkusz, ahol további három nap áll a csapatok és a pilóták rendelkezésére, hogy minél jobban megismerjék autóikat.

Jelenleg az istállók a gyáraikban vetik össze a szélcsatornás adatokat a valós versenypályán gyűjtött adatokkal és információkkal, és hogy ezek mennyire korrelálnak egymással. Az F1 Nationben pedig a Mercedes következő lépéséről beszélgettek a résztvevők.

A podcast házigazdája, Tom Clarkson azt mondta, ő és a Ferrari is arra számított, hogy a Mercedes 2019-hez hasonlóan egy szinte teljesen új kocsival érkezik majd meg a második F1-es teszthétre:

„Arra számítunk, hogy a Mercedes egy hatalmas fejlesztési csomagot fog hozni Bahreinbe, könnyen észrevehető lesz a változás jövő héten a Barcelonában látott kocsijukhoz képest” – mondta Clarkson, majd így folytatta:

„A Ferrari szerint az új kocsijuk kvázi az előző B-verziója lesz. Ilyen szempontból meglehetősen egyértelmű a helyzet, és hasonló ahhoz, amit 2019-ben láttunk, amikor is a második teszthétre egy szinte teljesen új autóval érkeztek.”

„A Ferrari várakozásai szerint a Mercedes ugyanazt fogja csinálni, mint 2019-ben. Eközben a Ferrari nagyjából ugyanolyan autót fog hozni Bahreinbe” – tette hozzá Clarkson a bahreini tesztek kezdete előtt pár nappal.