hero image

Hatalmas fizetésemelést kapott Perez a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/02 08:40
Sergio Perez fizetésemelést kapott a Red Bulltól a szerződéshosszabbítása során. Max Verstappen csapattársa évi 10 millió dollárt fog keresni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Sergio Perez fizetésemelést kapott a Red Bulltól, miután aláírta új Forma-1-es szerződését. Két nappal a Monacói Nagydíj megnyerése után bejelentették szerződéshosszabbítását az osztrák istállóval. A RacingNews365 értesülései szerint a mexikói évi 10 millió dollárt fog keresni.

Perez a következő két szezonban is Max Verstappen mellett versenyez majd. A jelenlegi szezon után lejáró szerződést 2024 végéig meghosszabbították. Perez korábban 8 millió dollárt keresett, így az új szerződésével kétmilliós (25%-os) fizetésemelést kapott.

A tárgyalások Perez és a Red Bull között a Forma-1-es szezon elején, a Bahreini Nagydíj környékén kezdődtek. A mexikói már a Monacói Nagydíj hétvégéje előtt szinte biztos volt a hosszabbításban, de Monte-Carlóban már az utolsó simításokat végezték.

Perez a monte-carlói dobogós ceremónia előtt utalt a szerződéshosszabbításra. A kamerák megörökítették azt a pillanatot, amikor azt mondta Christian Horner csapatfőnöknek, hogy „túl korán" szerződött.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media elégedett Perezzel és a Red Bullnál való hosszabbításával. Ő az egyetlen latin-amerikai versenyző, akit jól ismernek Európában. 2023-ban nem kevesebb, mint hat versenyt rendeznek a Amerikában. Három verseny az Egyesült Államokban, valamint Kanadában, Brazíliában és természetesen Mexikóban is rendeznek versenyt.