hero image

Hatalmas fizetésemelést kapott Perez a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/06/02 08:40
Sergio Perez fizetésemelést kapott a Red Bulltól a szerződéshosszabbítása során. Max Verstappen csapattársa évi 10 millió dollárt fog keresni.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Sergio Perez fizetésemelést kapott a Red Bulltól, miután aláírta új Forma-1-es szerződését. Két nappal a Monacói Nagydíj megnyerése után bejelentették szerződéshosszabbítását az osztrák istállóval. A RacingNews365 értesülései szerint a mexikói évi 10 millió dollárt fog keresni.

Perez a következő két szezonban is Max Verstappen mellett versenyez majd. A jelenlegi szezon után lejáró szerződést 2024 végéig meghosszabbították. Perez korábban 8 millió dollárt keresett, így az új szerződésével kétmilliós (25%-os) fizetésemelést kapott.

A tárgyalások Perez és a Red Bull között a Forma-1-es szezon elején, a Bahreini Nagydíj környékén kezdődtek. A mexikói már a Monacói Nagydíj hétvégéje előtt szinte biztos volt a hosszabbításban, de Monte-Carlóban már az utolsó simításokat végezték.

Perez a monte-carlói dobogós ceremónia előtt utalt a szerződéshosszabbításra. A kamerák megörökítették azt a pillanatot, amikor azt mondta Christian Horner csapatfőnöknek, hogy „túl korán" szerződött.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media elégedett Perezzel és a Red Bullnál való hosszabbításával. Ő az egyetlen latin-amerikai versenyző, akit jól ismernek Európában. 2023-ban nem kevesebb, mint hat versenyt rendeznek a Amerikában. Három verseny az Egyesült Államokban, valamint Kanadában, Brazíliában és természetesen Mexikóban is rendeznek versenyt.