hero image

Hatalmas frissítéssel készül a Mercedes a bahreini téli tesztekre – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/02/28 08:40
Sajtóhírek szerint rendkívüli mértékű frissítéssel készül a Mercedes a közel két hét múlva esedékes bahreini téli tesztekre, ezekben a hetekben pedig többek között a delfinezés megoldására fókuszálnak.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Szerda és péntek között zajlott le a szezon előtti tesztelés első felvonása a Forma-1 2022-es szezonjában, ahol a versenyzők először próbálhatták ki idei autójukat kollektív teszt keretei között.

Ezeknek folyamán a legtöbb kört a Ferrari tudta teljesíteni, mögöttük pedig ilyen téren a Mercedes zárt, a két leggyorsabb köridő viszont a Mercedes két pilótájának, Lewis Hamiltonnak és George Russellnek a nevéhez fűződött.

A tesztek folyamán a ground effect visszatérése miatt a „delfinezésnek” nevezett jelenség is megjelent, amellyel jelenleg is küzdenek a csapatok, ugyanis ez nagyobb mértékben befolyásolja a kocsik működését, mint amire előzetesen számítottak.

Motorsport.com információi szerint csak egy megoldás van a gond megoldására, a Mercedes pedig a március 10. és 12. között megrendezésre kerülő bahreini teszteken egy jelentősen átalakított autóval fog megérkezni, és a következő hetekben többek között a delfinezésre fognak fókuszálni, a kocsi pedig aerodinamikai téren fog leginkább átalakulni.

Az egyelőre nem világos, hogy milyen megoldással szüntetné meg a delfinezés jelenségét a csillagos márka, viszont hosszú távú megoldást a várakozások szerint a teszteken még nem, csak a szezon első versenyeinek valamelyikén láthatunk majd tőlük.