hero image

Hatalmas összegbe kerülhet minden egyes kilogramm a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/04/06 08:41
A Motorsport.com olasz kiadása szerint az osztrák istállónak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy megszabaduljon az RB18-as „túlsúlyától”.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Bár az autója teljesítménye miatt nem lehet elégedetlen a Red Bull, hiszen gyorsan túl tudtak jutni a delfinezés jelentette kihíváson, jelenleg pedig úgy néz ki, pariban vannak a Ferrarival, így sem tökéletes az összkép a Milton Keynes-i alakulatnál.

Ugyanis az RB18-as túlsúllyal küzd, a Motorsport.com olasz kiadása szerint a 798 kilogrammos minimumtömeget körülbelül 10 kilóval léphették át, ennek a csökkentéséhez pedig mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Motorsport.com becslése szerint minden egyes kilogramm lefaragása körülbelül 200 ezer fontba, átszámítva 90 millió forintba kerül, ami a költségvetési sapka miatt nem egy egyszerű mutatvány, ahogy arról nemrég a főtanácsadó Helmut Marko is beszélt.

A főtervező Adrian Newey a padlólemez környékén próbálhat csökkenteni a kocsi súlyán, ez azonban a magas leszorítóerő árán sikerülhet, így ilyen szempontból nincs könnyű helyzetben a Red Bull.