A Mercedes utánpótlás-versenyzője, Andrea Kimi Antonelli, akit Lewis Hamilton lehetséges utódjának is tartanak 2025-től, befejezte első tesztjét Forma-1-es autóval.

A jelenleg a Formula 2-ben szereplő versenyzőnek a vártnál egy kicsit többet kellett várnia, hogy első ízben kipróbálhassa a csapat egyik autóját, ugyanis a Red Bull Ringen havazott a héten. Így értékelte a tesztet:

„Hihetetlen élmény volt, minden másodpercét imádtam. Az első nap nem úgy alakult, ahogy terveztük, volt egy kis havazás, szóval sajnos nem tudtunk pályára hajtani, de a második már száraz volt, elég sok kört tudtam menni, nagyon jól éreztem magam. Meg szeretném köszönni a csapatnak a kemény munkájukat és már várom, mi a következő.”

Antonelli a csapat 2021-es W12-esét vezette, amivel utoljára bajnokságot nyertek. Bár a szabályok szerint egy 2022-es gépbe is beültethették volna, a csapatfőnök, Toto Wolff azt mondta, szerette volna, ha elsőként „egy jó autót” próbál ki az olasz tini. Összesen 500 km-t tett meg az Osztrák Nagydíjnak otthont adó pályán.

„Egy kicsit szimulátoroztunk és átvettünk pár fontos dolgot a nap kezdete előtt. Ez elég hasznos volt, mert így tudtam, mit mondanak nekem a rádióban” – tette hozzá Antonelli. A teszt azért jöhetett létre, mert a versenyzőnek az F2-ben közel kéthónapos szünete van, ott hat verseny után a kilencedik a pontversenyben, legjobb eredménye egy negyedik hely Ausztráliából.

A csapat a hírek szerint fontolgatja, hogy Antonellit ülteti az autójába, miután Hamilton jövőre a Ferrarihoz igazol. Szóba jött még Carlos Sainz, akit pont Hamilton szorít ki a vörösöktől, valamint Max Verstappen, aki egyes pletykák szerint mérlegeli, hogy idő előtt kiszálljon a Red Bull-szerződéséből.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL