hero image

Helmut Marko a Red Bull kapcsán bizakodó, a McLarennek odaszúrt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/26 08:42
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ezúttal sem hazudtolta meg a stílusát, és odaszúrt a McLaren csapatának. A saját istállójuk kapcsán pedig azt mondta, nagy potenciál rejlik a Red Bull RB18-ban.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Véget ért a három barcelonai tesztnap, ez alapján pedig a legtöbb pozitív hírt a McLaren, Ferrari, Mercedes hármasról lehet hallani, de természetesen egyelőre nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni az erősorrendet illetően.

A szókimondó stílusáról ismert Red Bull-főtanácsadó Helmut Marko a német Auto Motor und Sportnak nyilatkozott a barcelonai tesztek után, és többek között az eddig jó formát mutató McLarenről is elmondta a véleményét:

„A McLaren szponzorokat keres” – mondta az osztrák, vélhetően arra utalva, hogy a wokingi alakulat jobban feltekerte a motorját vagy alacsonyabb üzemanyagmennyiséggel ment, mint a riválisaik – Jolyon Palmer viszont a kanyarbejáratokon dicsérte az MCL36-ot.

„A Ferrari egyértelműen stabilnak tűnik. De vajon mekkora tömeggel mentek a pályán?” – utalt hasonlóra Marko a maranellóiak kapcsán. A Scuderia pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz is elégedett volt többnyire a nyilatkozataiban.

A Red Bullról sem „feledkezett el” az interjújában Marko, elmondása szerint nem aggódik a 2022-es évet illetően: „Látszólag hatalmas potenciál van a kocsiban” – mondta az RB18-ról, aminek a fejlesztése a tavalyi világbajnoki harc miatt nem lineáris volt.

Mint ismert, a Red Bull tavaly az utolsó versenyig harcban volt az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címért, végül előbbit meg tudták szerezni Max Verstappen révén, a csapatbajnoki címről viszont lemaradtak.