Az Audi nyomásgyakorlása nem igazán tetszik a Red Bull motorsport-tanácsadójának.

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója értetlenségének adott hangot a Forma-1-es versenyzői piac példátlanul korai mozgolódása miatt, majd közölte, hogy csapata ennek ellenére sem fog elhamarkodottan dönteni.

Marko szerint a kelleténél hamarabb beindultak a találgatások, ez ugyanis többnyire csak a szezon későbbi szakaszában szokott megtörténni.

"A pilótapiac már áprilisban berobbant, miközben máskor áprilisban még mindenki mélyen hallgat. Ez nevetséges, és mi nem fogunk belemenni ebbe a játékba", jelentette ki.

A Red Bull tanácsadója felvetette, hogy az újonc Audi Forma-1-be való belépése táplálhatja a korai pilótaspekulációkat, majd kicsit oda is szúrt az érkező csapatnak.

"Hallottam, hogy az Audi nyomást gyakorol, azonban egy kicsit furcsának tartom, hogy egy újonc nyomást gyakorol a versenyzői piacra", mondta.

A szezon kezdete óta él az a pletyka, mely szerint a Red Bull, az Aston Martin és az Audi versenghet a Ferrari versenyzőjének, Carlos Sainznak a szolgálataiért, ám Marko megismételte, a Red Bull türelmesen áll hozzá a dolgokhoz.

"Várunk, meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok, és csak azt követően hozzuk meg a csapat számára legjobb döntést", mondta.

Az utóbbi napokban Sebastian Vettel esetleges visszatérése is napirenden van, azt azonban Markónak köszönhetően már tudhatjuk, hogy erre biztosan nem a Red Bull csapatánál fog sor kerülni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL