A Red Bull Forma-1-es csapatának sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko ismét öntött némi olajat a tűzre, már ami sztárpilótájuk, Max Verstappen jövőjét illeti.

A háromszoros Forma-1-es bajnok jövője azóta vált némileg kérdésessé, mióta kiderült, 2028-ig tartó szerződésében van egy záradék, mely szerint szabadon távozhat, ha Marko elhagyja a csapatot. Bár ez ma egy meglehetősen buta lépésnek tűnhet, a 2026-os új motorszabályokkal Verstappen egyeduralma megkérdőjeleződhet – egyes pletykák szerint a Red Bull ugyanis nem áll jól a fejlesztéssel.

Miután Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest az év végén a Ferrari kedvéért, Toto Wolff csapatfőnök természetesen kijelentette, hogy szeretné a csapatban látni Verstappent, hozzátéve, hogy minden kollégája hozzá hasonlóan tótágast állna a hollandért.

Marko korábban nem sokat árult el, ha Verstappen karrierjéről van szó, de a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában tisztázta, hogy Wolff „igenis akarja őt”, de érthetően, mivel „senki sincs Max Verstappen szintjén.”

Mivel Wolff Sebastian Vettel szerződtetését sem zárta ki, úgy tűnik, ő is versenyben lehet, a csapat ifjú reménységével, Andrea Kimi Antonellivel együtt. Marko úgy látja, mindkét opció érdekes lehet Wolff számára: „Vettelnek nagyszerű múltja van, Antonelli előtt pedig lehet, hogy nagyszerű jövő áll.”

Arra, hogy szerinte Vettel, aki mind a négy világbajnoki címét a Red Bull színeiben nyerte 2010 és 2013 között, vissza tudna-e térni régi önmagához, Marko úgy felelt: „Már jó ideje távol van, de még csak 36 éves, szóval ez csak motiváció kérdése.”

És persze nem múlhat el egy interjú sem anélkül, hogy valamit kifacsarjanak a riporterek Markóból Verstappen ügyében, ezúttal arról faggatták, van-e valós esély rá, hogy a Mercedeshez igazolhat a háromszoros világbajnok, amire az osztrák csak annyit felelt: „Erről Toto Wolffot kellene megkérdezni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL