A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko szokás szerint egy interjúban árult el fontos dolgokat a Red Bull pilótapiaci kilátásairól, valamint Carlos Sainzról két fontos kijelentést is tett.

Mivel Sergio Perez szerződése a 2024-es szezon végén lejár, így nem tudni biztosan, hogy milyen párossal indul 2025-ben a Red Bull – bár a szezon előtt sokan Ricciardo érkezését valószínűsítették, ez most már sokkal kevésbé tűnik valószínűnek.

A Kleine Zeitungnak adott nyilatkozatában Marko azt mondta, ez Perez eddigi legerősebb szezonja a színeikben, és ha így folytatja, akkor a mexikói pilóta a legjobb választás:

„Egyértelmű, hogy Checo az eddigi legjobb szezonját futja, mióta csatlakozott hozzánk. Ha továbbra is fenntartja ezt a szintet, amit például a japán időmérőn is láttunk, akkor minden bizonnyal ő legjobb opció a Red Bull számára 2025-re.”

„Checo mostanra belátta, hogy tavaly a beállítások tekintetében választott radikálisan eltérő megközelítés rossz volt. Most közelebb van Max beállításaihoz, és ez segít is neki.”

Carlos Sainz idén remek teljesítményt nyújt, és mivel 2025-re még nincs szerződése, megkérdezték Markótól, hogy mennyire szerepel a terveikben a spanyol pilóta:

„Tárgyalunk Carlosszal, az eddigi legerősebb F1-es szezonját futja, de van egy nagyon jövedelmező ajánlata az Auditól, amit mi nem tudunk megadni neki vagy túlszárnyalni azt.”

„De ismerjük még a Toro Rossónál töltött idejéből, amikor Max mellett versenyzett. De nagyon fájt neki akkoriban, hogy Verstappent támogattuk a Red Bullnál, és nem őt” – mondta Marko, a két kulcsfontosságú állítás pedig az, hogy tárgyalnak Sainzcal, akinek viszont van egy csillagászati ajánlata az Auditól.

Norris kapcsán röviden válaszolt Marko: „Norrisnak legalább 2026-ig szerződése van, szóval rövid távon ő és Oscar Piastri sem opció. De mindkét pilóta érdekes lehet számunkra a jövőben” – magyarázta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL