hero image

Hetek óta sérülten versenyez Alonso

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/05/31 08:43
A kétszeres világbajnoknak azonban esze ágában sincs pihenőre vonulnia és egyelőre a pályán sem mutatkozik meg, hogy bármiben is hátráltatná a sebesülés, amit még Ausztráliában szedett össze.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Fernando Alonso idei legjobb eredményét érte el a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, miután a hetedik helyen ért célba az Alpine-nal. A pilóta a futamon az őrületbe kergette óvatos gumikezelésével Lewis Hamiltont, ám a taktika végül bejött a francia csapatnak, hiszen sikerült a spanyol mögött tartani a hétszeres bajnokot.

A mezőny rangidősének pechesen alakult az eddigi szezonja, többször is balszerencsével maradt le a pontszerzésről, vagy a kedvezőbb rajtkockáról. Az Ausztrál Nagydíjon például jó esélye lett volna a tempója alapján akár a második sorba kvalifikálnia, ám egy hidraulikai probléma miatt falhoz csapta az Alpine-t a harmadik szabadedzésen.

A spanyol Marca című lap most arról számolt be, hogy az ominózus baleset óta fáj a versenyző karja, azóta ezzel a sérüléssel kénytelen versenyezni, az viszont meg sem fordult a fejében, hogy emiatt bármennyit is kihagyjon.

Már csak azért sem, mert a hírek szerint a sérülés olyan jellegű, amit nem lehet operációval rendbe hozni, leginkább pihenésre lenne szüksége. A sűrű versenynaptár miatt erre nem nagyon van lehetősége és Alonso elárulta, ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön, két-három hónap rehabilitáció kellene.

Ha romlana a veterán versenyző állapota, Oscar Piastri ülhetne a helyére, aki jelenleg az Alpine tartalék- és tesztversenyzője, de Alonso rövidre zárta a találgatásokat. „Folytatni fogom a versenyzést, pontokat kell szereznünk“ - szögezte le a kétszeres bajnok.