Érdemes lesz korán kelni a Kínai Nagydíj miatt, viszont ez most nem lesz annyira vészes ebből a szempontból, mint Japán.

Hamarosan Kína is visszatér a Forma-1-ben, ami az egyik legjobb helyszín a versenypályát tekintve. Sanghaj egy különleges város, egy olyan metropolis, ami magával ragadja az embert, annyi minden van benne, egyszerűen nem lehet megunni.

Többek között saját F1-es pályája is van, amin még Michael Schumacher is versenyezett a Ferrarival. Sokat elmond, milyen régóta szerepel a naptárban Kína, viszont voltak esztendők, amikor várnunk kellett. 2020-ban például a koronavírus miatt kellett elhalasztani a hétvégét, és azóta nem is volt futam.

Legutóbb 2019-ben rendeztek versenyt, abban az évben, amikor a koronavírus elkezdet elterjedni, majd 2020-ra megőrült a világ. A 2019-es futamot Lewis Hamilton húzta be a Mercedesszel, amire jelenleg semmi esély nincs, legalábbis reális semmiképp, míg a Red Bull győzelmére már annál inkább, Max Verstappen vezetésével.

Az első szabadedzést magyar idő szerint 5 óra 30 perckor rendezik meg pénteken, tehát elég koráén kell kelnünk. Ezt követően jön a sprint időmérő, szintén pénteken, 9 óra 30 és 10 óra 14 perc között. Szombaton 5 órától rendez ik meg a sprintfutamot, amit 9 órától újabb időmérő követ. Vasárnap a verseny pontban 9 órakor startolhat el a nagy kínai pályán.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL