hero image

Hiába Steiner nyilatkozata, nem Fittipaldi a legesélyesebb a Haas ülésére, ha Mazepin távozik – olasz sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ezt meg hogy tudta megfogni Fernando Alonso??? (videóval)

FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

Motorsport.hu
2022/02/27 08:44
A Motorsport.com olasz kiadása a Barcelonában gyűjtött információira hivatkozva arról írt, hogy amennyiben Nyikita Mazepinnek távoznia kell, akkor a legesélyesebb jelölt a pótlására Antonio Giovinazzi lehet.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Az orosz-ukrán háború kitörése a motorsportok világára is hatással van: a Haas már csütörtök este eltávolította az autójáról, a motorhome-járól és minden felületéről Dmitrij Mazepin cégének, az Uralkalinak a logóját, és bár arról még nem érkezett hivatalos információ, hogy megszakítják partneri kapcsolatukat a céggel, mégis borítékolható a dolog.

Ez pedig esetlegesen Nyikita Mazepin ülésébe is kerülhet, hiszen komoly súlya lehetett a szerződtetésében az, hogy dollármilliókat hozott magával az Uralkalin keresztül, így viszont már nem tűnhet annyira vonzó opciónak.

A csapatfőnök Günther Steiner ennek kapcsán hangsúlyozta, azelőtt nem hoznak döntést, mielőtt a jogi osztályukkal egyeztetnének, és hogy semmit nem tud garantálni, hiszen a jelenlegi helyzetben a kormányok is szerepet játszanak, felettük pedig nincs hatalma a Haas csapatvezetőjének.

Steiner azt is elmondta, minden eshetőségre felkészülnek, és először Pietro Fittipaldit fogja felhívni – a 25 éves brazil pilóta több éve a csapat tartalékversenyzője, és 2020 végén Romain Grosjean helyére beugorva két futamot teljesített eddig a Forma-1-ben.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint viszont nem neki, hanem az Alfa Romeótól 2021 végén távozni kényszerülő Antonio Giovinazzinak van a legtöbb esélye az amerikai istálló ülésére, ha Mazepin távozik, a két legfőbb érv mellette pedig a három teljesített F1-es szezon és a Ferrari-kötődés