A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner alapos választ adott arra a kérdésre, hogy miért nem indul el Mick Schumacher a Szaúd-arábiai Nagydíjon, hiába érzi jól magát.

Mick Schumacher a szaúdi időmérőn komoly balesetet szenvedett, amely során 33G-s erőhatás érte, és körülbelül 260 km/órás tempóval ütközött a falnak. És bár a vizsgálatok alapján jól van a német, a Haas úgy döntött, nem indítja el a Szaúd-arábiai Nagydíjon a versenyzőjét, így 19 autó lesz ott a rajtrácson.

A döntést a csapatfőnök Günther Steiner magyarázta meg a médiának, kiemelve, hogy azt sem tudják pontosan, hogyan fogja érezni magát Schumacher a mai nap folyamán.

„Nem állunk rajthoz Mick Schumacherrel. Túl sok az ismeretlen faktor. Nem tudjuk, hogyan fogja érezni magát vasárnap, ahogy abból sem nyerhetünk semmit, ha ezzel az autóval rajthoz állunk. Jobb átcsoportosítani az erőforrásunkat és Melbourne-re fókuszálni.”

Steiner azt is elmondta, hogy az ausztráliai hétvégéjüket veszélyeztetnék a dzsiddai indulással, ráadásul a bokszutcai rajt miatt egyébként is valószínűtlen lenne a pontszerzés Schumacher részéről.

„Minden cuccunkat Szaúd-Arábiából közvetlenül Ausztráliába szállítjuk. Átfogóan át kell vizsgálnunk a kocsit, például meg kell néznünk, vannak-e repedések a karosszérián. Ha a következő versenyünk Európában lenne, akkor könnyebb helyzetben lennénk, de már hétfőn megkezdjük a dolgaink szállítását Ausztráliába, és ha alkatrészhiány lépne fel, akkor már nem érkeznének meg időben a dolgok Melbourne-be” – magyarázta Steiner.

„Tehát nem lenne logikus indulni vele a versenyen, hiszen vélhetően egyébként sem szerezne pontot a bokszutcai rajt miatt. A pontszerzéshez túl sok jó csapat van idén a mezőnyben.”

„Ha pedig nem indul Mick Dzsiddában, akkor biztos lesz elég alkatrészünk Melbourne-re. Ez elég ok annak a megmagyarázására, hogy miért nem kívánunk ezzel kockázatot vállalni vasárnap” – mondta Steiner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL