Februárban derült ki, hogy Carlos Sainz 2024 végén el kell, hogy hagyja a Ferrari csapatát Lewis Hamilton érkezése miatt. Azóta azonban remek formát mutat, így egyesekben felmerült, hogy a csapat rosszul döntött, amikor nem vele hosszabbított. a volt pilóta, Thierry Boutsen nem tartozik közéjük.

Sok Forma-1-es szurkoló teszi fel magának a címben szereplő kérdést, ugyanis hiába a spanyol versenyző az, aki 2023 óta a Ferrari két futamgyőzelmét szállította, az év végén át kell adnia a helyét Lewis Hamiltonnak.

Okosabb lett volna talán Charles Leclerc-től megválni? A PlanetF1.comnak nyilatkozó háromszoros futamgyőztes, Thierry Boutsen szerint nem: „Személy szerint, ha nekem kéne döntenem, Charles-t tartanám meg Carlos helyett.”

A belga szerint Sainz jó teljesítménye csak annak tudható be, hogy tudja, az idény végén úgyis távozik Maranellóból, így nincs akkora nyomás rajta: „Sainz azért ilyen jó, mert a lehető legtöbbet kell elérnie az utolsó versenyein a Ferrarinál, nincs más választása.”

Boutsen szerint, ha onnan kezdve hasonlítjuk őket össze, hogy Sainz a Ferrarihoz igazolt és a hosszútávú esélyeiket is megnézzük, Leclerc a helyes választás: „Ha megnézzük őket az években, amikor együtt versenyeztek, Charles gyorsabb volt, mint Carlos. Határozottan őt tartanám meg, ő a gyorsabb és ő az, akinek nagyobb esélye van bajnokságot nyerni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL