hero image

Hideg, eső és zivatarok várhatóak a Kanadai Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/17 08:45
Az időjárás meghatározó szerepet játszhat a Kanadai Nagydíjon. A Weather.com szerint az eső esélye óriási, különösen a hétvége elején.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Két év kihagyás után újra Montrealban rendezik meg a Kanadai Nagydíjat az F1-ben. A koronavírus miatt két évig nem látogatták a Circuit Gilles Villeneuve pályát, de 2022-ben ismét lehet futamot rendezni. Az itteni futamok nem mindig izgalmasak, de az esőzésekkel a láthatáron ez egy igazán szórakoztató hétvége lehet.

Csütörtökön Kanadában esett az eső. Bár napközben 26 fok volt, de zivatarokkal és záporokkal megtűzdelve. Az eső valószínűsége csütörtökön is 94 százalékos volt. Ez biztosítja, hogy pénteken, amikor az F1-es pilóták megkezdik az első szabadedzést, már elég vizes lesz a pálya, és még akkor sem tűnik úgy, hogy szárazabb lenne az időjárás.

Pénteken 24 fok lesz a maximum hőmérséklet, délutánra pedig zivatarokat jósolnak. Az eső esélye ekkor 79 százalékos. Szombaton jóval hidegebb lesz, 16 fokos maximumhőmérséklettel és 52 százalékos eséllyel fog esni. Maradnak az esőzések, záporok. Vasárnap úgy tűnik, hogy száraz marad. A hőmérséklet enyhén emelkedik, tizennyolc fokra.