Nem is nyerhette volna meg különlegesebb helyszínen Michael Schumacher a 2000-es világbajnokságot, mint Japánban.

Volt idő, amikor minden Michael Schumacherről és a Ferrariról szólt. Akkoriban még közösségi média sem létezett, és rendkívül zárt volt a Forma-1 a mostanihoz képest, így a versenyzők is elérhetetlenebbnek tűntek. Ez pedig csak rátett egy lapáttal Schumacher legendájára, még a sztárok is őt akarták látni.

Már az nagy dolog volt a szurkolóknak, hogy a lelátókról láthatták a német legendát. Emiatt is olyan mennyiségű embert vonzott a nagydíjakra, hogy azzal nem kevés pénzt generált Bernie Ecclestone, a korábbi tulajdonos számára. Nyilván sokszor unalmasak voltak a futamok Schumacher dominanciája miatt, ám mégis különlegesen hatott ez az egész korszak.

Enyhe túlzással a 2000-es évben sem lehetett kérdés, ki nyeri a bajnokságot, annak ellenére sem, hogy Michaelnek volt egy igen rossz sorozata a szezon közepén, amikor öt egymást követő versenyen négyszer esett ki, de legalább az a futam, amin célba ért Kanadában, az ő győzelmét hozta.

Emiatt csak az idény végén dőlt el matematikai szinten a világbajnokság, és ki tudja, mi történik, ha Mika Häkkinen nem esik ki az első két futamon, amit Schumacher megnyert. Másképpen is alakulhattak volna a dolgok, majd Michael egy nagy hajrával behúzta a címet, úgy, hogy az utolsó négy futamon nem talált legyőzőre.

Amiatt is hatott olyan különlegesnek a 2000-es világbajnoki cím, mert az volt az első Schumacher számára a Ferrarival, és az olaszok egy régóta tartó negatív sorozatot szakítottak meg ezzel. Azelőtt Michael 1994-ben és 1995-ben volt bajnok a Benettonnal, míg a rivális Häkkinen triplázhatott volna, miután 1998-ban és 1999-ben övé volt a cím. Az extra felvételeket erre a linkre kattintva nézhetitek meg a 2000-es Japán Nagydíjról.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL