Damon Hill szerint Fernando Alonsónak ügyvédnek kellett volna mennie, ha nem a Forma-1-et választja. Az egykori világbajnok arra is kitért, hogy a spanyol bajnoknak jól állna a csapatvezetői szerepkör.

Fernando Alonso ismét nem csak a vezetési képességeivel hívta fel magára a figyelmet, hiszen a harmadik piros zászló belengetése során egyből arra kért a csapatát Ausztráliában, hogy nézzék meg a szabályokat, visszakaphatja-e a 3. pozícióját.

A spanyolnak végül bejött a számítása, hiszen a leintésnél a 3. helyen szelte át a célvonalat, ezzel pedig idén 100 százalékosnak mondhatja magát, már ami a megszerzett dobogós helyezéseket illeti. Damon Hill azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy Alonso milyen területeken szuperálna még magas szinten.

„Viccelődtünk, hogy ügyvédnek kellene lennie. Megkérném, hogy védjen meg egy gyilkossági ügyben!” – viccelődött Hill az F1 Nation podcast legújabb adásában, majd azzal folytatta, hogy Alonsónak talán több szerepet kellene adnia az Astonnál. „Unalmas az autót vezetni, valami másra van szüksége. Körbejár, hogy 'Nem csinálhatnám én is a stratégiát? Adjatok még több információt.'”

„Már érti a szabályokat. Az ember azt várná, hogy valaki, aki olyan régóta van a Forma-1-ben, mint ő, és annyi tapasztalatot szerzett, már megtanult valamit, de valójában ezt nem feltételezhetjük automatikusan. Ő már befektetett ebbe az egészbe, érti, és tudja, ahogy Michael Schumacher is.”

„Michael Schumacher megértette, hol vannak a nyitott opciók, hol vannak a lehetőségek, és élt is ezekkel. És ugyanez a helyzet Fernandóval is. Előbb-utóbb csapatfőnökké kell válnia, mert zseniális lenne. Egyszerűen érti ezt a játékot.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL