Az 1996-os Forma-1-es világbajnok Damon Hill úgy gondolja, hogy a kora miatt bőven benne van a pakliban, hogy Lewis Hamilton el fogja veszteni az ösztönös sebességét, míg George Russell még a karrierje elején jár.

A Mercedes mindkét versenyzője jól teljesít eddig a 2023-as szezonban, pontok tekintetében Hamilton, az időmérőkön pedig Russell vezet, azonban a fiatalabbik brit Ausztráliában technikai probléma miatt esett ki.

Az egyszeres világbajnok Damon Hill arra mutatott rá, hogy Hamilton és Russell a karrierjük teljesen más fázisában vannak, és míg Russell a tapasztalattal érettebbé válik, addig a 38 éves Hamilton hamarosan elvesztheti az ösztönös sebességét:

„George villámgyors, és még mindig a karrierje elején jár. Nem tudom, Lewis felismerte-e, hogy ezzel nem tud versenybe szállni, de idővel rá kell jönnie erre.”

„Teljes mértékben lehetséges, hogy elkezdi elveszteni az ösztönös, tudattalan sebességét. Ezek a srácok nem vesztik el ezt a képességet könnyedén, de a kimagasló teljesítmények egyre ritkábban és egyre nehezebben fognak érkezni.”

„Ugyanakkor a fiatalabb versenyzők virágzanak, de néha túl sokat akarnak. Megesik, hogy George is kicsit kapkodva vezet. Nála is felfedezhetők olyan pillanatok, amikor türelmetlen, de még így is megbízhatóbb és kevesebbszer ütközik, mint a többiek” – mondta Hill az F1 Nation podcastben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL