Damon Hill elmondta, hogy ő nem látja Fernando Alonsót ismét egy élcsapatnál versenyezni, miután a spanyol arról beszélt, hogy nyitott lenne a második számú pilóta szerepére, ha ezzel újra esélye nyílna a futamgyőzelmekre.

Mivel nemsokára megindulnak majd a megbeszélések a kétszeres bajnok új szerződése kapcsán, egyre több spekuláció kezd keringeni arról, hogy merre vezethet a jövője. Jelenleg 2022 végéig van szerződése az Alpine-nal.

Alonso hiába lesz nemsokára 41 éves, a tehetsége látszólag nem kopott meg, és főként csak balszerencséjének, valamint a megbízhatósági gondoknak köszönheti, hogy idén csak a 15. helyen áll a tabellán.

A Spanyol Nagydíj előtt viszont felfedte, hogy hajlandó lenne csapatot váltani, még ha ez azt is jelentené számára, hogy második számúnak kéne lennie egy olyan helyen, ahol esélye nyílhat ismét versenyeket nyerni.

Amikor megkérdezték tőle, hogy szívesen lenne-e mondjuk Max Verstappen márkatársa, ő így felelt: „Igen, persze. Nem gondolom, hogy most sok csapatnál van egyes és kettes számú pilóta. Amúgy is szükség van két erős versenyzőre, hogy fejleszteni lehessen az autót, főleg az új szabályok alatt.”

„Minden egyes körrel tanulsz, és egy jobb autóért kell dolgoznotok. Szóval majd meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek a következő években.” A korábbi világbajnok, Damon Hill ugyanakkor kételkedik abban, hogy bármelyik topcsapat bevállalná Alonso szerződtetését.

„Elnézést, hogy ezt kell mondanom, de itt szerintem a befektetésről van szó. Mennyi ideig tartana a szerződése? Egy évig, két évig? Az idő előbb-utóbb nála is eljön majd, amikor már nem lesz tovább. Ez mindenkivel megtörténik, de persze nem akarod beismerni” – magyarázta ’96 bajnoka a Sky Sportsnak, amikor Alonso esetleges csapatváltásáról kérdezték.

„A pilóták közül viszont még senkit sem láttam, aki ennyire elkötelezett lenne minden egyes körben, minden időmérőn, minden futamon. Fantasztikus.” Alonso maga is elmondta, hogy még mindig szeretné megszerezni a harmadik bajnoki címét, bár az kérdéses, hogy erre valaha is lesz-e még lehetősége.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL