hero image
dppi

Hill: Strollnak el kéne hagynia az Aston Martint, ha a legtöbbet akarja kihozni magából

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2023/04/16 06:59
1996 Forma–1-es világbajnoka, Damon Hill szerint Lance Strollnak ott kéne hagynia az apja által tulajdonolt Aston Martint, és egy másik istállónál kéne szerencsét próbálnia, ha szabadjára akarja engedni a benne rejlő lehetőségeket.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Stroll 2019-ben csatlakozott az akkor még Racing Point néven futó alakulathoz, melyet édesapja mentett meg a csőd széléről az azt megelőző évben. A kanadai versenyzőnek, akinek eddig három dobogós helye van pályafutása során, nem igazán forog veszélyben az ülése, hiszen édesapja, Lawrence a tulajdonos.

Idén eközben csapattársként megérkezett mellé Fernando Alonso, aki eddig három futamon három dobogós helyet tudhat magáénak, és így némileg háttérbe szorította az egyébként még a sérüléséből felépülő fiatal versenyzőt.

Hill azonban amondó, hogy Strollnak muszáj ambiciózusnak lennie, és meg kéne vernie ahhoz Alonsót, hogy kitünhessen a tömegből. „Fenn kell tartania a formáját hosszabb időn keresztül. Nem elég, ha csak egyetlen futamon villant valamit” – mondta Hill az F1 Nation podcastben.

„Idén tehát muszáj ambiciózusnak lennie. Célul kell kitűznie, hogy tönkreteszi Fernando Alonso karrierjét. Ez talán brutálisan hangozhat, de George Russell is ezt próbálja elérni a Mercedesnél. Nico Hülkenberg is ezen dolgozik Kevin Magnussen ellen – neked kell lenned a vitathatatlan királynak, az első számúnak a csapatnál.”

A brit szerint Strollban jelenleg nincs meg az, ami egy világbajnoki címhez kéne, de egy másik istállónál talán megtalálná azt az extrát is. „Számomra az az érdekes kérdés, hogy kinek mi a végső potenciálja. Lance-nek szerintem megvan a természetes képessége.”

„Azt viszont nem hiszem, hogy egy jövőbeli bajnokról beszélünk, ha csak a saját érdemeit nézzük. Ha az lenne, akkor most sokkal jobb lenne, mint Alonso. Ha új szintre akarsz kerülni, akkor ezt kell csinálnod.”

„A saját tapasztalataimból tudom, hogy olyan szintet is el lehet érni, amelyről még csak nem is tud az ember, míg bele nem kényszerítik egy olyan helyzetbe, ahol teljesíteni kell, és tudom, hogy minden versenyzőben több potenciál van, mint amivel ők tisztában vannak. A kérdés az, hogyan engeded szabadjára ezt.”

„Ha igazán tudni akarja rá a választ, akkor egy másik csapatnál kéne vezetnie. Akkor megszabadulna ezektől a problémáktól, és úsznia kéne, máskülönben elsüllyed” – vélekedett Hill Stroll jelenlegi helyzetéről.