hero image

Hill: Verstappen jól viseli a szezon eleji problémákat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/20 08:46
Damon Hill elmondta, hogy ő vélhetően nem tudta volna olyan nyugodtan kezelni a szezon eleji kieséseket, mint ahogyan azt Max Verstappen teszi, aki eddig háromból kétszer volt kénytelen nullázni önhibáján kívül.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Persze az csupán nézőpont kérdése, hogy a holland mennyire maradt nyugodt, hiszen elég sokszor hallhattuk már idegesnek a rádióban az idény során, és többször is panaszkodott a Red Bull kiszámíthatatlan autójára.

Az alapvető problémák mellé pedig még hozzájárultak az említett kiesések is, de az tény, hogy Verstappen nem kezdett bele semmilyen kritikaáradatba, pedig ő is tudja, hogy nem indult ideálisan számára az év, melyben címet szeretne védeni.

Helmut Marko persze jól ismeri pilótáját, és kifejtette, hogy a regnáló bajnok ettől még egy időzített bomba, tehát ha nem tudják záros határidőn belül megoldani megbízhatósági gondjaikat, akkor Verstappen előbb-utóbb elveszíti majd a türelmét.

Hill azonban a jelenlegi helyzetet szemlélve megdicsérte a versenyzőt eddigi viselkedéséért. „Max szerintem jól kezeli. Voltak persze elégedetlenkedő megnyilvánulások, és kimondta, hogy a helyzet elfogadhatatlan, de ezzel Christian Horner is egyetértett. Meg kell oldaniuk a gondokat” – mondta 1996 világbajnoka az F1 Nation podcastben.

„Azt persze Horner is elmondta, hogy jobb egy gyors és megbízhatatlan autó, mint egy lassú, de megbízható. Miután megvan a sebesség, lehet dolgozni a többi területen. Szóval nagyon keményen fognak dolgozni, hogy megoldjanak mindent. Azt viszont el kell ismerni, hogy sokba kerültek számukra az eddigi hibák, miközben a Ferrari kiválóan teljesít.”

Hill saját elmondása alapján közel sem kezelte volna olyan nyugodtan a helyzetet akkor, ha egy jobb autóban lett volna esélye megvédeni a bajnoki címét 1997-ben. „Egyszerűen sosem érnek véget az interjúk. Folyamatosan kérdésekkel bombáznak manapság, szóval én nem bírtam volna ilyen jól.”

„A mi időnkben csak volt egy sajtótájékoztató, a futam után pár újságíró odajött a motorhome-hoz kérdezni, majd felszálltál a repülőre és hazamentél. Manapság biztosan nem tudnám türtőztetni magam, és elejtenék pár káromkodást” – zárta gondolatát Hill.