hero image

Hivatalos: 2025-ig biztosan lesz Holland Nagydíj az F1-es naptárban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/12/08 11:59
Csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés, hogy a Forma–1 és a holland versenypálya új szerződést kötött egymással, melynek értelmében 2025-ig biztosan ellátogat majd a mezőny Zandvoortba.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az új megállapodás összességében így még további két évvel toldja meg az eredeti, három évre szóló szerződést, amely 2021-ben kezdődött, amikor is az F1 1985 után először tért vissza a legendás pályára.

A futam pedig hamar a rajongók és a versenyzők egyik kedvence lett, hiszen a tengerparton lévő helyszín eleve remek körítést ad, a holland szurkolók serege pedig elképesztő hangulatot varázsolt a pályára az elmúlt két szezonban, arról nem is beszélve, hogy ezt a két versenyt Max Verstappen tudta megnyerni.

A 2023 augusztusában rendezendő következő viadalon pedig már két holland fog rajthoz állni, hiszen Verstappen mellé megérkezik Nyck de Vries is, akit az AlphaTauri igazolt le. Amellett pedig, hogy a hangulat fantasztikus, a Holland Nagydíj nagyban törekszik arra is, hogy fenntartható legyen.

Ennek egyik megnyilvánulása az volt, hogy 2022-ben az „normál” jeggyel rendelkező nézők 99 százaléka tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan jutott ki a pályára. Ehhez jöttek még további intézkedések is, mint például egy okos villamos hálózat és alternatív üzemanyagok használata, aminek köszönhetően összességében 80 százalékkal csökkent a szén-dioxid kibocsátás.

„A Holland Nagydíj hamar a rajongók egyik kedvence lett, hiszen elképesztő energiát és remek nézői élményt nyújt minden évben” – mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

„Az utóbbi két év telt házas eseményei magasra tették a lécet a szervezés, a szórakoztatás és a fenntarthatóság terén, ezért természetesen örömmel hosszabbítjuk meg együttműködésünket. Hatalmas az érdeklődés az F1-es futamok rendezése iránt, ez tehát remekül demonstrálja, hogy a csapat mi mindent tett azért, hogy 2025-ig bebetonozzák Zandvoort helyét.”

Jan Lammers, korábbi F1-es pilóta és a Holland Nagydíj sportigazgatója még hozzátette: „Nagyon várjuk már a soron következő versenyt. A holland rajongók már nem kevesebb, mint két holland pilótának szurkolhatnak majd. Mi pedig ismét egy kiterjedt és meglepő programmal készülünk. Ez lesz az igazi versenyzési fesztivál.”