hero image

Hivatalos: 2025-ig biztosan lesz Holland Nagydíj az F1-es naptárban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/08 11:59
Csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés, hogy a Forma–1 és a holland versenypálya új szerződést kötött egymással, melynek értelmében 2025-ig biztosan ellátogat majd a mezőny Zandvoortba.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az új megállapodás összességében így még további két évvel toldja meg az eredeti, három évre szóló szerződést, amely 2021-ben kezdődött, amikor is az F1 1985 után először tért vissza a legendás pályára.

A futam pedig hamar a rajongók és a versenyzők egyik kedvence lett, hiszen a tengerparton lévő helyszín eleve remek körítést ad, a holland szurkolók serege pedig elképesztő hangulatot varázsolt a pályára az elmúlt két szezonban, arról nem is beszélve, hogy ezt a két versenyt Max Verstappen tudta megnyerni.

A 2023 augusztusában rendezendő következő viadalon pedig már két holland fog rajthoz állni, hiszen Verstappen mellé megérkezik Nyck de Vries is, akit az AlphaTauri igazolt le. Amellett pedig, hogy a hangulat fantasztikus, a Holland Nagydíj nagyban törekszik arra is, hogy fenntartható legyen.

Ennek egyik megnyilvánulása az volt, hogy 2022-ben az „normál” jeggyel rendelkező nézők 99 százaléka tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan jutott ki a pályára. Ehhez jöttek még további intézkedések is, mint például egy okos villamos hálózat és alternatív üzemanyagok használata, aminek köszönhetően összességében 80 százalékkal csökkent a szén-dioxid kibocsátás.

„A Holland Nagydíj hamar a rajongók egyik kedvence lett, hiszen elképesztő energiát és remek nézői élményt nyújt minden évben” – mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

„Az utóbbi két év telt házas eseményei magasra tették a lécet a szervezés, a szórakoztatás és a fenntarthatóság terén, ezért természetesen örömmel hosszabbítjuk meg együttműködésünket. Hatalmas az érdeklődés az F1-es futamok rendezése iránt, ez tehát remekül demonstrálja, hogy a csapat mi mindent tett azért, hogy 2025-ig bebetonozzák Zandvoort helyét.”

Jan Lammers, korábbi F1-es pilóta és a Holland Nagydíj sportigazgatója még hozzátette: „Nagyon várjuk már a soron következő versenyt. A holland rajongók már nem kevesebb, mint két holland pilótának szurkolhatnak majd. Mi pedig ismét egy kiterjedt és meglepő programmal készülünk. Ez lesz az igazi versenyzési fesztivál.”