hero image
Michael Andretti // Twitter

Hivatalos: A Cadillac oldalán lépne be a Forma-1-be az Andretti!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/06 14:40
Csütörtökön az Andretti Global és a Cadillac közösen bejelentette, hogy közösen szeretnének Forma-1-es csapatot alapítani – nem sokkal azután, hogy az FIA jelezte, nyitott az új belépők esetleges érkezésére.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Lassan egy éve már annak, hogy az Andretti nyilvánosságra hozta, hogy a jövőben szeretnének beszállni a Forma-1-be, azonban sokáig úgy tűnt, hogy a sport nem szeretne növelni a csapatok számán.

Aztán a hét elején az FIA-elnök Mohammed Ben Szulajem a Twitter-oldalán írt arról, hogy megkérte csapatát, vizsgálják meg az F1-es belépés iránt érdeklődőket érintő folyamatokat, ami kvázi az első lépés afelé, hogy 10-nél is több csapat is ott lehessen a rajtrácson.

Csütörtök délután pedig az Andretti és a General Motors közös bejelentést tett arról, hogy az FIA érdeklődésnyilvánítási felhívására válaszul „tisztán amerikai” csapatot szeretnének indítani Andretti Cadillac néven.

„Úgy érzem, alkalmasak vagyunk arra, hogy a Forma-1 új csapataként értéket teremtsünk a szériának és a partnereiknek, valamint hogy még több izgalmat nyújtsunk a rajongóknak.”

„Büszke vagyok arra, hogy a GM és a Cadillac mellettünk áll ebben. Ez egy lehetőség arra, hogy egyesítsük a motorsport iránti szenvedélyünket és az innováció iránti elkötelezettségünket, és hogy egy igazi amerikai F1-es pályázatot nyújtsunk be” – mondta Michael Andretti, az Andretti Global elnök-vezérigazgatója.