hero image

HIVATALOS: A Haas menesztette Mazepint a 2022-es Forma-1-es szezon előtt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/03/05 08:47
A Haas Forma-1-es csapat hivatalosan is bejelentette, hogy felbontották az Uralkalival és Nyikita Mazepinnel kötött szerződésüket, így sem az orosz cég, sem az orosz pilóta nem lesz ott a 2022-es rajtrácson.

Ahogyan arra számítani lehetett a barcelonai teszt utolsó napja alapján, amikor is megfosztották a Haas 2022-es autóját az Uralkali logóitól, a Haas felbontotta a szerződését az orosz olajfinomító céggel, és az általuk finanszírozott Nyikita Mazepinnel, aki az orosz pilótákra vonatkozó tiltások miatt a Brit Nagydíjon például már semmiképpen nem állhatott volna rajthoz.

„A Haas F1 Team úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felbontja az Uralkalival kötött névadó szponzori szerződését, valamint Nyikita Mazepin szerződését is. Ahogyan a Forma-1-es közösség többi tagját, úgy minket is sokkolt Ukrajna megszállása, és a háború mihamarabbi, békés lezárását kívánjuk” – áll a csapat közleményében.

Egyelőre nem nevezték meg, ki veszi át Mazepin megüresedett helyét Mick Schumacher mellett: a Sky Sports információi szerint a jövő hét elején fogja bejelenteni a Haas a várhatóan végleges 2022-es pilótafelállását.

Az ülésért két pilóta folytat versenyfutást: a Haas tartalékosa, Pietro Fittipaldi, aki 2020-ban Romain Grosjean balesete után már két futamon rajthoz állt, illetve a Ferrari támogatását továbbra is élvező Antonio Giovinazzi, akit a 2021-es szezon végén menesztett az Alfa Romeo, és jelenleg a Dragon Penske színeiben a Formula E-ben versenyez.