hero image

HIVATALOS: A Haas menesztette Mazepint a 2022-es Forma-1-es szezon előtt!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/05 08:47
A Haas Forma-1-es csapat hivatalosan is bejelentette, hogy felbontották az Uralkalival és Nyikita Mazepinnel kötött szerződésüket, így sem az orosz cég, sem az orosz pilóta nem lesz ott a 2022-es rajtrácson.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Ahogyan arra számítani lehetett a barcelonai teszt utolsó napja alapján, amikor is megfosztották a Haas 2022-es autóját az Uralkali logóitól, a Haas felbontotta a szerződését az orosz olajfinomító céggel, és az általuk finanszírozott Nyikita Mazepinnel, aki az orosz pilótákra vonatkozó tiltások miatt a Brit Nagydíjon például már semmiképpen nem állhatott volna rajthoz.

„A Haas F1 Team úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felbontja az Uralkalival kötött névadó szponzori szerződését, valamint Nyikita Mazepin szerződését is. Ahogyan a Forma-1-es közösség többi tagját, úgy minket is sokkolt Ukrajna megszállása, és a háború mihamarabbi, békés lezárását kívánjuk” – áll a csapat közleményében.

Egyelőre nem nevezték meg, ki veszi át Mazepin megüresedett helyét Mick Schumacher mellett: a Sky Sports információi szerint a jövő hét elején fogja bejelenteni a Haas a várhatóan végleges 2022-es pilótafelállását.

Az ülésért két pilóta folytat versenyfutást: a Haas tartalékosa, Pietro Fittipaldi, aki 2020-ban Romain Grosjean balesete után már két futamon rajthoz állt, illetve a Ferrari támogatását továbbra is élvező Antonio Giovinazzi, akit a 2021-es szezon végén menesztett az Alfa Romeo, és jelenleg a Dragon Penske színeiben a Formula E-ben versenyez.