hero image

Hivatalos: Albon hosszú távra írt alá a Williamsszel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/08/05 08:48
A Williams istállója bejelentette, hogy Alexander Albon 2023-ban is náluk fog versenyezni, köszönhetően annak, hogy aláírtak egy új, több évre szóló megállapodást.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Albon a Williams színeiben tért vissza idén az F1 állandó mezőnyébe, miután tavaly még a Red Bull tartalékosa volt. Az eredményei pedig eddig magukért beszélnek, hiszen ő szállította a csapat összes pontját, és konzisztensen jól teljesít.

Természetesen örömmel adta hírül ő is, hogy tovább folytathatja a megkezdett munkát Grove-ban. „Az istálló keményen dolgozik, hogy előrelépjen, én pedig igazán motivált vagyok, hogy folytassam ezt az utat és közös erővel fejlesszük tudásunkat.”

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito is elmondta, hogy örülnek a szerződéshosszabbításnak, mivel Albon személyében egy kiváló versenyző van a kötelékükben. „Alex lenyűgöző pilóta és értékes tagja a Williams Racingnek, ezért is öröm számunkra megerősíteni, hogy hosszú távon együtt fogunk dolgozni.”

„Alex remekül vegyíti a remek képességeket és tanulási készséget, melyek révén sikeresebbé válhatunk a jövőben. Egy igazi versengő típus, aki népszerű és hűséges csapattag is, ezért boldogok vagyunk, hogy vele a fedélzeten stabil alapokra építkezhetünk a Forma–1 új korszakában.”

A Williams arról viszont nem tett említést, hogy ki lesz jövőre Albon márkatársa. Nicholas Latifi szénája nem áll túl jól ebből a szempontból, és amennyiben a kanadainak mennie kell, vélhetően egy újonc pilóta ülhet majd a helyére.

A legvalószínűbbnek Nyck de Vries vagy Logan Sargeant leigazolása tűnik, mivel Oscar Piastri vélhetően másfelé kacsintgat, és valószínűleg a McLarennél fog kikötni 2023-ban.