hero image
dppi

Hivatalos: Albon nem lesz Verstappen csapattársa 2025-től a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/05/15 11:35
Albon nevét kihúzhatjuk a listáról, miután a Williams szerződést hosszabbított vele, ahol nagyon jól érzi magát.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Annak ellenére, hogy Alex Albon lassan 90 startnál jár az F1-ben, csak nemrég töltötte be a 28. életévét. A thai pilóta karrierje nem alakult a legkönnyebben, mert ugyan a Toro Rossónál jól teljesített, és már az első évében letette a névjegyét, a Red Bullnál túl nagy falatnak ígérkezett Verstappen mellett versenyeznie

Azóta sem találta meg a csapat Ricciardo méltó utódját, és Albon a 2020-as szezon végén elvesztette az ülését Milton Keynesben. Sokan leírták őt, és 2021-ben egyetlen egy futamon sem állhatott rajthoz. Azon szerencsések közé tartozik, akik kaptak egy második esélyt, a Williams dobott neki mentőövet.

A néha Sir Frank Williams csapta jó döntést hozott, mert Albon igazi vezérként teljesít, és bizonyítja, hogy nagy potenciál van benne. Ugyan teljesen más helyekért versenyez, mint a Red Bullnál, nagyon jól érzi magát, és ez a környezet láthatóan sokkal jobban fekszik számára. Az elmúlt időszakban azonban ismét felvetődött annak a lehetősége, hogy újra Verstappen csapattársa lehet.

Ez biztosan nem fog megtörténni, mert a Williams bejelentette, hogy Albon aláírta az új, hosszú távra szóló szerződését, tehát több évre kötelezte el magát. Ahogyan a pilóta fogalmazott, hihetetlenül boldog, hogy a Williamsnél maradhat, és folytathatja a munkát a tehetséges és elkötelezett emberekből álló csapattal.

Hozzátette, ez egy hosszú távú projekt, amiben nagyon hisz, és kulcsszerepet szeretne játszani benne. Pontosan emiatt írta alá a hosszú távú szerződését, és ugyan tisztában van vele, hogy időbe telik a fejlődés, biztos abban, hogy a megfelelő csapatot építik fel ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat érjenek el a következő években.