hero image
dppi

Hivatalos: Albon nem lesz Verstappen csapattársa 2025-től a Red Bullnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2024/05/15 11:35
Albon nevét kihúzhatjuk a listáról, miután a Williams szerződést hosszabbított vele, ahol nagyon jól érzi magát.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Annak ellenére, hogy Alex Albon lassan 90 startnál jár az F1-ben, csak nemrég töltötte be a 28. életévét. A thai pilóta karrierje nem alakult a legkönnyebben, mert ugyan a Toro Rossónál jól teljesített, és már az első évében letette a névjegyét, a Red Bullnál túl nagy falatnak ígérkezett Verstappen mellett versenyeznie

Azóta sem találta meg a csapat Ricciardo méltó utódját, és Albon a 2020-as szezon végén elvesztette az ülését Milton Keynesben. Sokan leírták őt, és 2021-ben egyetlen egy futamon sem állhatott rajthoz. Azon szerencsések közé tartozik, akik kaptak egy második esélyt, a Williams dobott neki mentőövet.

A néha Sir Frank Williams csapta jó döntést hozott, mert Albon igazi vezérként teljesít, és bizonyítja, hogy nagy potenciál van benne. Ugyan teljesen más helyekért versenyez, mint a Red Bullnál, nagyon jól érzi magát, és ez a környezet láthatóan sokkal jobban fekszik számára. Az elmúlt időszakban azonban ismét felvetődött annak a lehetősége, hogy újra Verstappen csapattársa lehet.

Ez biztosan nem fog megtörténni, mert a Williams bejelentette, hogy Albon aláírta az új, hosszú távra szóló szerződését, tehát több évre kötelezte el magát. Ahogyan a pilóta fogalmazott, hihetetlenül boldog, hogy a Williamsnél maradhat, és folytathatja a munkát a tehetséges és elkötelezett emberekből álló csapattal.

Hozzátette, ez egy hosszú távú projekt, amiben nagyon hisz, és kulcsszerepet szeretne játszani benne. Pontosan emiatt írta alá a hosszú távú szerződését, és ugyan tisztában van vele, hogy időbe telik a fejlődés, biztos abban, hogy a megfelelő csapatot építik fel ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat érjenek el a következő években.