hero image

Hivatalos: Alex Albont kizárták a melbourne-i kvalifikációról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/09 08:48
A Williams versenyzőjét, Alex Albont kizárták a 2022-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzéséről, miután nem tudott elegendő üzemanyagmintát szolgáltatni az FIA-nak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén a 16. pozícióban végzett a Williams-pilóta Alex Albon, aki közvetlenül a Q1 leintése után megállt a pályán, és egy ideig nem tudhattuk, hogy ennek mi az oka.

Nem sokkal később kiderült, hogy nem volt elegendő üzemanyag a kocsijában, ezzel együtt pedig nem tudott a szabályok által meghatározott 1 liternyi üzemanyagmintát szolgáltatni, így kizárták az időmérőről a brit-thai versenyzőt.

Ez azt jelenti, hogy Albon elveszti a 16. rajthelyét, az eredetileg mögüle rajtoló Magnussen, Vettel, Latifi, Stroll kvartett pedig nyer egy-egy pozíciót a rajtrácson. Az FIA közleménye azt is megerősíti, hogy Albon elrajtolhat az Ausztrál Nagydíjon.

Nem egyedi eset, hogy emiatt kizárnak egy pilótát: a 2021-es Magyar Nagydíjon Sebastian Vettel vesztette el a dobogós helyezését ugyanezen ok miatt. Akkor az Aston Martin csapata a szenzor meghibásodására fogta azt, hogy nem maradt elegendő benzin az autóban, de így sem úszták meg a diszkvalifikálást.