Az utóbbi hetekben kérdéses volt, Fernando Alonso egyáltalán akarja-e folytatni Forma–1-es karrierjét, most azonban vége a találgatásoknak. Az Aston Martin ugyanis bejelentette, hogy a spanyol egy új, többéves megállapodás keretében továbbra is náluk fog versenyezni.

Alonso a 2023-as szezonra igazolt át a silverstone-i csapathoz az Alpine-tól, a partnerség pedig egyből gyümölcsözővé vált, hiszen az első nyolc verseny alkalmával hatszor pezsgőzhetett a zöld autóval. Az év végére ebből összesen nyolc dobogó lett, az istálló pedig a konstruktőri ötödik helyre ugrott fel.

Az Astonnál mindig mindenki azt hangsúlyozta, hogy Alonsóval tudják elképzelni a folytatást, egy ideig azonban mégis bizonytalan volt, mi lesz, hiszen maga Alonso sem tudta, akar-e egyáltalán még versenyezni, és ha igen, akkor melyik alakulatnál, hiszen papíron a Mercedesnél és a Red Bullnál is kínálkozhatott volna lehetőség.

Az Aston pedig nem kezdte annyira jól ezt az idényt, mint az előzőt, így talán a kétszeres bajnokban is kétségek merülhettek fel annak kapcsán, jó helyen van-e a folytatásra. Csütörtök délután viszont minden kétség elillant, amikor a csapat bejelentette, hogy Alonso nem megy sehová, hiszen egy új megállapodás keretében szerződést hosszabbítottak egymással.

„Nagyszerű hír, hogy Fernando hosszabb távon is az Aston Martin Aramcónál marad. Az elmúlt 18 hónapban erős munkakapcsolatot építettünk ki, és mindketten hasonló elszántsággal akarjuk sikerre vezetni ezt a projektet” – mondta Mike Krack csapatfőnök.

„Az utóbbi hónapokban folyamatosan egyeztettünk egymással, Fernando pedig tartotta magát a szavához, és amikor úgy döntött, folytatja a versenyzést, akkor először velünk ült le beszélgetni. Megmutatta, hogy hisz bennünk, ez a bizalom pedig kölcsönös. Fernando sikeréhes, jobban vezet, mint valaha, fittebb, mint valaha, és teljesen elkötelezett, hogy versenyképessé tegye az Aston Martint.”

„Ez a többéves szerződés elvisz minket 2026-ig, amikor is megkezdjük partnerségünket a Hondával. Szeretnénk közösen még több emlékezetes pillanatot és sikert átélni.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL