hero image
dppi

HIVATALOS: Az Alfa Romeónál folytatja Andreas Seidl!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2022/12/13 11:37
A McLaren kedden délelőtt bejelentette, hogy Andreas Seidl távozik a Forma-1-es csapattól, míg az Alfa Romeo közölte, náluk folytatja, vezérigazgatóként. A McLaren új csapatfőnöke Kimi Räikkönen egykori versenymérnöke lesz.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A McLaren Forma-1-es csapata kedden délelőtt kiadott egy közleményt, amiben bejelentik, hogy három és fél év után távozik posztjáról Andreas Seidl csapatfőnök és a helyét a McLaren Racing ügyvezető igazgatója, Andrea Stella veszi át.

Nem sokáig kellett várni, hogy kiderüljön, hol folytatja Seidl: Pár perc múlva az Alfa Romeo is közleménnyel jelentkezett, amiben azt írják, a McLarentől távozó szakember lesz a csapat vezérigazgatója - azaz még mindig nincs csapatfőnökük.

A McLaren új csapatfőnöke a következő szavakkal üdvözölte a bejelentést: „Kiváltságnak érzem, hogy a McLaren F1 Team utazásának következő szakaszán én vezethetem csapatfőnökként a gárdát. Hálás vagyok Zaknek és a részvényeseknek, hogy megbíztak bennem, valamint minden kollégámnak, akik támogattak Forma-1-es karrierem során.”

„Realisták maradunk az előttünk álló munka mennyiségében ahhoz, hogy visszatérjünk a rajtrács elejére, de izgatott és bizakodó vagyok, mivel egy tehetségekkel, tapasztalattal, versenyszellemmel és elkötelezettséggel teli csapattal együtt vagyok ezen az úton.”

Brown így búcsúzott a távozó csapatfőnöktől, Andreas Seidltől: „Nagyszerű vezetője volt a csapatnak és jelentős szerepet játszott a Forma-1-es teljesítményünk újjáépítésében és a jelenleg i zajló utazásunkban a rajtrács elejére. Köszönjük neki, hogy végig nyíltan kezelte a folyamatot, hogy legyen időnk megtervezni a következő lépéseket.”