hero image

Hivatalos: Az Alpine-nál köt ki az Aston Martintól távozó csapatfőnök!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/02/18 08:49
Csütörtökön vált hivatalossá, hogy Otmar Szafnauer idén már az Alpine Forma-1-es istállójának csapatfőnöke lesz – a hír nem érte váratlanul az F1 világát, hiszen régóta számítani lehetett a bejelentésre.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Az Alpine csapata csütörtök délután jelentette be hivatalosan, hogy Otmar Szafnauer lesz a csapatfőnökük a 2022-es idénytől kezdve. Az Aston Martintól távozó szakember átigazolását régóta biztosra lehetett venni.

Először a francia sajtó dobta fel a csapatváltást, ekkor még Szafnauer úgy reagált erre, hogy „ez mind csak médiaspekuláció”, végül januárban bejelentette az Aston Martintól való távozását, most pedig hivatalossá vált az Alpine-hoz való igazolás.

A román-amerikai csapatvezető 2009 októbere óta állt az Aston Martin jogelődjének, a Force Indiának az alkalmazásában, amelyet 2018 nyarán vett át Lawrence Stroll, és nevezte át az istállót először Racing Pointra, majd Aston Martinra.

Az Alpine autóbemutatójára február 21-ig kell várnunk, február 23-tól pedig kezdetét veszi a barcelonai szezon előtti teszt, amely szerdától péntekig fog tartani.