hero image

Hivatalos: Binotto lemondott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/11/29 10:13
Már hetek óta zajlottak a találgatások arról, hogy Mattia Binottónak talán mennie kell a Ferraritól, mivel a felsőbb vezetés nem elégedett a csapat idén mutatott teljesítményével. Miközben ezt a Scuderia korábban tagadta, most mégis hivatalossá vált a szakember lemondása.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Már a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt is arról számolt be néhány olasz forrás, hogy Binottónak nem lesz maradása Maranellóban, az idény végét követően pedig további források írtak meg hasonló információkat.

A mai napon pedig a Ferrari bejelentette, hogy Binotto lemondott csapatfőnöki posztjáról, melyet hivatalosan december 31-ig fog még betölteni. Az istálló természetesen már keresi az utódját, és remélhetőleg a jövő év elején meg is találja őt.

Az alakulat weboldalán közzétett közleményben Binotto elmondta, bánja, hogy el kell hagynia az istállót, de talán ez most a legjobb a csapat szempontjából: „Sajnálattal kell közölnöm, hogy úgy döntöttem, beszüntetem együttműködésemet a Ferrarival.”

„Elhagyom ezt a céget, melyet szeretek, és amelynek 28 éve a része vagyok, miközben hiszem, hogy mindent megtettem annak érdekében, hogy elérjem a kitűzött célokat. Egy egységes és fejlődő alakulattól távozom. Egy erős csapattól, amely biztosan készen áll arra, hogy elérje a legmagasabb eredményeket is, ehhez pedig sok sikert kívánok nekik.”

„Úgy érzem, megfelelő időben hozom meg ezt a döntést, legyen az bármilyen nehéz is. Szeretném megköszönni mindenkinek a Gestione Sportivánál, hogy velem voltak ezen az utazáson, amely nehézségekkel, de egyben nagy örömökkel is volt tele.”

Binotto vélhetően azért is mondott le, mert már nem érezte a márka elnökének, John Elkannak, valamint az ügyvezetőjének, Benedetto Vignának a teljes támogatását, hiába szerezték meg idén a második helyet az egyéni és csapatbajnokságban is.

Vigna a következőket tette még hozzá a bejelentéshez: „Szeretném megköszönni Mattiának a Ferrarinál töltött 28 évét, és különösen azt, hogy ebben az évben visszavezette a csapatot a versenyképesség útjára.”

„Ennek eredményeként most erős helyzetben vagyunk az újbóli támadáshoz, mindenekelőtt a csodás rajongóink számára világszerte, hogy megnyerjük a motorsportok legnagyobb díját. A Scuderia és a Ferrari teljes közössége minden jót kíván Mattiának a jövőre nézve.”