hero image

Hivatalos: eldőlt Carlos Sainz jövője!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/21 08:49
A Ferrari csapata csütörtök délelőtt bejelentette, hogy Carlos Sainz 2024 végéig meghosszabbította a szerződését a maranellói istállóval, így a következő két szezonban is marad a Leclerc-Sainz duó.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Azt követően, hogy Carlos Sainz az első ferraris szezonjában a csapattársa, Charles Leclerc előtt tudott végezni a pontversenyben, elkezdődtek a tárgyalások a felek között – ezt a csapatfőnök Mattia Binotto és Sainz is megerősítette.

Egy ideig viszont nem született hivatalos bejelentés az ügyben, ennek kapcsán az F1-Insider.com arról írt, hogy a kontraktus hosszáról folyik a vita a spanyol versenyző és a vörös istálló között.

Azt nem tudni, hogy valóban ez volt-e a helyzet, az viszont hivatalos, hogy Sainz 2024 végéig hosszabbított a csapattal, és mivel Leclerc szerződése is 2024 végéig érvényes, így ez a páros marad a Scuderiánál a következő két szezonban is.

Sainz gyengén sikerült ausztráliai futama miatt jelentős hátrányt szedett össze a pontversenyben, a hétvégi imolai futamon pedig megpróbálhat javítani a friss szerződéssel a zsebében.