A várakozásokkal ellentétben Lance Stroll egészségügyi állapota lehetővé teszi a kanadai számára, hogy ott legyen Bahreinben a szezonnyitón. Az Aston Martin-pilóta csalódott volt a történtek miatt, de már száz százalékban a versenyre koncentrál.

Nem sokkal a bahreini tesztet megelőzően a semmiből érkezett a hír, miszerint Lance Stroll biciklibalesetet szenvedett, amelynek következtében megsérült a csuklója. Ennek hatására a kanadai kénytelen volt kihagyni azt a három napot, amit a csapatok az új konstrukciók megismerésével tölthettek.

Felipe Drugovich vette át a volánt tehát a kanadai pilótától, és sokáig úgy tűnt, hogy a brazil megejtheti a bemutatkozását is a szezonnyitón, minek után Sebastian Vettel elzárkózott attól, hogy visszatérjen Stroll esetleges pótlása okán. Végül azonban Stroll közleményben megerősítette, hogy ott lehet a rajtrácson vasárnap.

„Frusztráló volt, hogy nem lehettem kint Bahreinben az előszezoni teszten, és csalódott voltam, hogy kihagytam a három napot. Azonban a csuklóm sérülése miatt a csapat és én is úgy éreztük, hogy a legjobb, ha a felépülésre koncentrálok, hogy készen álljak a hétvégére és az előttem álló hosszú szezonra.”

„Szerencsétlen baleset volt” – folytatta a kanadai. „Leestem a biciklimről, amikor a gumim egy lyukba szorult, de szerencsére a sérülés nem volt jelentős, és egy sikeres kisebb műtét a jobb csuklómon nagyon gyorsan helyrehozta a problémát.”

„Azóta keményen dolgozom a csapattal, hogy a hétvégén már teljesen versenyképes legyek. Szeretném megköszönni az F1-es közösségnek a támogatást, valamint a csapatnak, akik segítették a felépülésemet.”

„Most már készen állok arra, hogy lehajtsam a fejem és a versenyzésre koncentráljak ezen a hétvégén, amit már nagyon várok.”

Fernando Alonso Stroll sérülésével kapcsolatban elmondta, hogy hátráltatta őket a kanadai hiánya, hiszen nem tudta kikérni csapattársa tapasztalatát az új konstrukció sajátosságaival kapcsolatban. A spanyol ugyanakkor a Ferrariról is tett egy meglepő kijelentést.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL