hero image

Hivatalos: Juri Vips ül be Sergio Perez autójába Barcelonában!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/05/19 08:50
A Red Bull hivatalosan is megerősítette, hogy juniorprogramjuk versenyzője, az F2-ben versenyző Juri Vips pénteken lehetőséget kap a csapattól.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Az F1 az idei évre bevezetett egy olyan szabályt, melynek értelmében minden csapatnak szerepeltetnie kell legalább két edzésen egy fiatal pilótát. A fiatal pilóta titulus ez esetben nem korhoz van kötve, hanem F1-es- futamszámhoz. Tehát az adott pilóta nem szerepelhetett kettőnél több Forma-1-es világbajnoki futamon.

A Red Bull logikusan úgy döntött, hogy pénteken Vipsre bízza az egyik RB18-ast, méghozzá Sergio Perezét. Az észt versenyző már korábban is kipróbálta az F1-es gépeket, hiszen a Red Bull az F1 évad végi, Abu-Dzabiban megrendezett fiatal pilóták tesztjén is bevetette Vipset, aki a Re Bull és a testvércsapat AlphaTauri tartalékversenyzőjeként is szerepelt már.

Vipsnek sűrű hétvégéje lesz Spanyolországban, mivel állandó csapatával, a Hitech-csapattal az FIA Formula 2 bajnokságban is versenyez. A 21 éves versenyző három forduló után jelenleg a hatodik helyen áll a sorozat tabelláján.

Nem Vips lesz az egyetlen új pilóta, aki részt vesz a pénteki FP1-en: a Williams Nyck de Vries-t nevezte a tesztre. Továbbá az Alfa Romeo tartalékosa, Robert Kubica is a svájci alakulat C42-esének volánja mögé ül majd pénteken.