hero image

Hivatalos közleményt adott ki az F1-es terveiről az Audi, három partner is képben lehet

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/08 08:47
A Volkswagen-csoport felügyelőbizottsága megerősítette az Audi azon terveit, hogy 2026-tól belépnének a Forma-1-be – számolt be a hírről a RacingNews365 egy magas rangú audis forrásra hivatkozva.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Jó ideje lehet hallani arról, hogy a Volkswagen-csoport az Audi és a Porsche révén is beszállna a Forma-1-be, a Volkswagen-csoport felügyelőbizottsága pedig csütörtökön ült össze, és a RacingNews365 arról ír, hogy egy magas rangú audis forrás megerősítette nekik a 2026-os belépési terveket – nem sokkal később a német Motorsport-Total.com is kapott egy hivatalos közleményt erről.

A tervek a kiértékelés végső fázisába kerültek, az Audi pedig a cikk szerint jelenleg az FIA-val áll összeköttetésben, hogy még többet tudjanak meg a 2026-os szabályváltoztatások terveiről.

Az Audi ugyanis szeretné, hogy minél fenntarthatóbb legyen a sport, és ha ez a terület is megfelel a német autómárkának, akkor vélhetően már semmi nem fog a belépés útjába állni.

Az egyelőre kérdéses, hogy hogyan szállna be az Audi – saját csapatként vagy egy már meglévő istálló partnereként. Nemrégiben arról lehetett olvasni, hogy az Audi komoly összeget ajánlott a McLarenért, a RacingNews365 szerint pedig a McLaren, a Williams és a Sauber is szóba jöhet potenciális partnerként.

A belépés tehát még valószínűbb, mint korábban volt, aki pedig arra kíváncsi, hogyan nézhetne ki az Audi 2023-as festése, ide kattintva érheti el a képeket.