hero image

Hivatalos: Melbourne még nagyon sokáig vendégül látja majd az F1-et

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/06/16 08:52
Idén ismét visszatért a naptárba az Ausztrál Nagydíj, a helyszínnek pedig eredetileg 2025-ig volt szerződése a Forma–1-gyel, most azonban a felek bejelentették a hosszabbítást. Ennek értelmében egészen 2035-ig biztosítottá vált az Albert Park jövője.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A pálya már 1996 óta ad otthont az ország versenyeinek, az utóbbi két évben pedig jelentős befektetéseket tettek a vonalvezetés, a szurkolói élmény és az infrastruktúra javítása érdekében, a következő időszakban emellett a paddockot és a bokszutcát is modernizálni szeretnék.

A kisebb kategóriák rajongóinak pedig szintén jó hír lehet, hogy 2023-ban már nemcsak az F1, de az F2 és az F3 is ellátogat majd Ausztráliába. A jelentős szerződéshosszabbításnak vélhetően a legtöbben örülnek, hiszen a helyszín nagy népszerűségnek örvend a mezőny és rajongók körében is.

Stefano Domenicali, a sorozat elnök-vezérigazgatója így fogalmazott a bejelentés kapcsán: „Örömmel erősítem meg, hogy Melbourne és az Albert Park-i pálya egészen 2035-ig a Forma–1-es naptár része marad.”

„A futam mindig is a szurkolók, a pilóták és a csapatok egyik kedvence volt, Melbourne pedig egy hihetetlen és élettel teli nemzetközi város, amely tökéletesen illik a sportunkhoz.”

Az ausztráloknak tehát még jó sokáig nem kell aggódniuk amiatt, hogy esetleg kiesne versenyük a programból, miközben az F1 továbbra is folytatja a terjeszkedését a világ körül. Az utóbbi napokban arról is egyre hangosabban pletykáltak, hogy Dél-Afrika akár már jövőre visszakerülhet a naptárba.