Az FIA a Ferrari autóbemutatója közben hozott nyilvánosságra egy 3 perces videót, amelyben az FIA újdonsült elnöke, Mohammed ben Szulajem megerősítette, Michael Masit eltávolították a versenyigazgatói posztról, emellett strukturális változtatásokra is sor kerül.

A rendkívül vitatott Abu-Dzabi Nagydíjat követően az FIA vizsgálni kezdte a meghozott döntéseket, amelyek többek között arra vonatkoztak, hogy az utolsó kör előtt néhány lekörözött visszavehette a körét, de nem mindenki.

Végül az FIA elnöke, Mohammed ben Szulajem egy videóban számolt be a fejleményekről, amelyet érdekes módon a Ferrari autóbemutatója közben hoztak nyilvánosságra. A videóból kiderül, hogy most már nem Michael Masi tölti be a versenyigazgatói posztot.

A helyére Eduardo Freitas érkezik a WEC-ből, valamint Niels Wittich a DTM-ből, akik felváltva fogják végezni a versenyigazgatói feladatot. A versenyigazgatókat a fociban VAR-ként ismert Virtual Race Control Room, vagyis Virtuális Versenyirányító Terem is segíteni fogja a döntéshozatalban.

Visszatér a Forma-1-be Herbie Blash, aki Wittich és Freitas munkáját fogja segíteni tanácsadóként, míg Michael Masi egy egyelőre meg nem nevezett pozíciót fog kapni az FIA-nál. A benyújtott tervezetet a Motorsport Világtanács is elfogadta, így hivatalosnak tekinthetők a változtatások.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL