hero image

Hivatalos: nem lesz Forma-1-es verseny Oroszországban!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/02/26 08:52
A Forma-1 vezetése pénteken bejelentette, hogy idén nem kerül megrendezésre az Orosz Nagydíj az orosz-ukrán háború kitörése miatt. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mely helyszín veheti át a helyét, de a hírek szerint Törökország jó eséllyel pályázik a szeptemberi dátumra.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, ezzel kitört a két ország közötti háború, amelynek sajnos már több száz halottja biztosan van, pontos adatról pedig nem tudni. Erre válaszul nemzetközi szankciók érik Oroszországot, ennek pedig a sport világára is hatása van.

A Haas autójáról, motorhome-járól és közösségi felületeiről eltávolították a (vélhetően már csak korábbi) névadó szponzorukat, az Uralkalit, és az sincs kizárva, hogy Nyikita Mazepin is el fogja veszíteni az ülését a helyzet miatt.

Ezen kívül a Forma-1 vezetősége csütörtök este tárgyalt a csapatokkal az Orosz Nagydíj sorsáról, pénteken 1 órakor pedig közölték az eredményt: a sport úgy döntött, a jelenlegi helyzetben lehetetlen megtartani az idei szocsi versenyt.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a 23 helyett „csak” 22 nagydíj lesz az idei versenynaptárban, ugyanis egyes pletykák szerint a Török Nagydíj veheti át a szeptember 25-re tervezett verseny helyét.

Erre adhat jelet az is, hogy szerdán egy kis időre megnyílt a Török Nagydíjra való jegyvásárlás lehetősége, bár ezt később a Forma-1 „adminisztrációs hibaként” jellemezte. Az orosz verseny promótere egy közleményben azt írta, még reménykednek abban, hogy megoldódik a helyzet, és vendégül tudják látni a száguldó cirkuszt.